ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Aυστραλία: φοιτητής βρήκε 55.000 ευρώ στις τουαλέτες που καθάριζε!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: May 9, 2014 at 12:06 pm

Ο δικαστής τον εξουσιοδότησε να  κρατήσει όλα τα χρήματα διότι η “τιμιότητα ανταμοίβεται…”

article-2623874-1DAF289800000578-57_634x424
Όπως κάθε μέρα εδώ και 3 χρόνια, ο φοιτητής Chamindu Amarsinghe καθάριζε τις τουαλέτες σε κτίριο των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού καναλιού  9 networks στο Docklands της Μελβούρνης.

Αλλά αυτή τη φορά η τύχη του επεφύλασσε μια έκπληξη. Ανακάλυψε ένα μικρό θησαυρό. Αυτός ο νεοζηλανδός φοιτητής βρήκε σε ένα καλάθι των αχρήστων δεσμίδες από χαρτονομίσματα των 50 και 100 αυστραλιανών δολλαρίων.Η αξία τους συνολικά ανέρχεται σε 55000 ευρώ.
Υπήρχαν αναρίθμητα χαρτονομίσματα δεν μπορούσα να τα υπολογίσω“, δηλώνει ο φοιτητής στο NZ Herald. “Νόμιζα ότι ήταν μια φάρσα αλλά όταν τα έπιασα στα χέρια μου πείστηκα ότι ήταν αλήθεια.”
Ως όφειλε ενημέρωσε τους προισταμένους του .Η αστυνομία και οι πυροσβέστες που ήρθαν ανακάλυψαν στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου στις τουαλέτες ένα ποσό της τάξης των 73.000 ευρώ. Η προέλευση των χρημάτων είναι ακόμη απροσδιόριστη.
article_WEB-TOILETTES-2

Αυτήν την εβδομάδα ένας δικαστής που επιλήφθηκε του θέματος εξουσιοδότησε το νεαρό να κρατήσει τα χρήματα που βρήκε ενώ το ποσό που ανακάλυψε ο πυροσβέστης θα κατατεθεί στο Δημόσιο Ταμείο.
« Δεν τίθεται ζήτημα … η τιμιότητα αναταμοίβεται.Όλος ο κόσμος συμφωνεί ότι ο φοιτητής είναι ένας βιοπαλαιστής που δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να βάλει τα χρήματα στην τσέπη του», αναφέρει ένας από τους εισαγγελείς στο Tύπο ( 20minutes,/Guardian/Herald Sun)
οι εγκαταστάσεις του καναλιού 9 networks
οι εγκαταστάσεις του καναλιού 9 networks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου