ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΙΜΑΛΑΪΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ~ Ένα συναρπαστικό ταξίδι, στο χρόνο, την αιωνιότητα και την αρμονία

ΠΗΓΗ :    "   Versus Travel Newsletter

newsletter
@versus-travel.gr    " 




ΤΕΤΑΡΤΗ 21/05/2014

Η παρουσίαση θα γίνει από Θιβετολόγο, εξειδικευμένο στο βουδισμό με παρουσίαση μοναδικού φωτογραφικού υλικού από τα προηγούμενα δεκαεννέα ταξίδια του στην περιοχή των Ιμαλαίων.

ΕΝΑΡΞΗ 19:30             

To Versus Club εύχεται ολόψυχα σε όλους που γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ!

Σημειώνουμε ότι επισπεύδουμε  την έναρξη της μοναδικής και ιδιαίτερης αυτής παρουσίασης, για να διευκολύνουμε τυχόν υποχρεώσεις λόγω της ονομαστικής εορτής των Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΙΜΑΛΑΪΑ,  Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ
Ένα συναρπαστικό ταξίδι,  στο χρόνο, την αιωνιότητα και την αρμονία
  
ΝΕΠΑΛ :  35 διαφορετικές φυλές, 3 μεσαιωνικές πόλεις και μια ζωντανή θεά         

Γεννήθηκε πριν από  60 εκατομμύρια χρόνια από την σύγκρουση των  πλακών  της Ινδίας και της Ασίας, δημιουργώντας τα πελώρια βουνά των Ιμαλαίων που ακόμα ψηλώνουν.  Αυτό το σημείο της γης κλείνει στην αγκαλιά του, τη γη του Νεπάλ όπου 147.181  τετραγωνικά χιλιόμετρα φιλοξενούν ζούγκλα και τροπική βλάστηση, καθώς και ορυζώνες που ποτίζουν φλέβες νερού που πηγάζουν από τον ποταμό Γάγγη και το Έβερεστ, το υψηλότερο βουνό του πλανήτη μας.

Αγκαλιασμένο από την απεραντοσύνη της Ινδίας και από τα οροπέδια του Θιβέτ, το Νεπάλ υπήρξε πάντα η χώρα-σταυροδρόμι φυλών, πολιτισμών και των δύο μεγάλων θρησκειών της ανατολής, του Ινδουισμού και του Βουδισμού.   Mία χώρα που θα μπορούσε να είναι η «SHANGRI _ LA» του καθενός από εμάς.
Το όνειρο ξεκινά  απ’ το αεροπλάνο και τον ορεινό όγκο των Ιμαλαίων στον ορίζοντα.  Μέσα σ ένα απαλό σύννεφο σκόνης, ανάμεσα σε αγελάδες, υπαίθριες αγορές, πωλητές λαχανικών και χασάπικα, υπαίθρια  οδοντιατρεία  και κουρείς,  κάτω από τους ξυλόγλυπτους τοίχους των κτιρίων,  σοκάκια με  χρώματα, ήχους, μεσαιωνικά παλάτια, μυρωδιές, ινδουιστικοί ναοί, στούπες, χιονισμένες επιβλητικές κορυφές που καθρεφτίζουν την εκπληκτική θέα τους στο απαλό ρόδι των ήσυχων νερών της λίμνης Πέβα. Το βλέμμα μαγνητίζεται συνεχώς … οι αισθήσεις αφυπνίζονται …  η αντίληψη διευρύνεται …   
Ίσως γιατί πέρα από τα βουνά, στο Νεπάλ είναι σαν να ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο. Ένα από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου, που δίνεις την υπόσχεση  στον εαυτό μας μια μέρα να ξαναγυρίσεις .




ΘΙΒΕΤ : Ο θρύλος της στέγης του κόσμου                           

Η μυθική στέγη του κόσμου. Ανάμεσα στις κορυφές των Ιμαλαίων, με ιστορία χιλιάδων χρόνων, γεμάτη μυστικισμό  και μαγεία, η αυτόνομη περιφέρεια του Θιβέτ  πάντα αναστάτωνε την φαντασία των ανθρώπων.
Έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε  που ο Αυστριακός Heinrich Harrer , ένας από τους μεγαλύτερους  εθνολόγους – εξερευνητές , κατόρθωσε να φτάσει στο Θιβέτ  διασχίζοντας με  τα πόδια τις οροσειρές των Ιμαλαίων  και να ζήσει 7 χρόνια στη χώρα αυτή. Οι πληροφορίες του βιβλίου του «7 χρόνια στο Θιβέτ» , έριξαν φώς  στις τελευταίες  στιγμές ενός  ιδιόμορφου παλαιού πολιτισμού  που εξακολουθούσε να υπάρχει  μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Από τότε έχουν  αλλάξει πολλά. Το σημερινό Θιβέτ  περνά μια μεταβατική περίοδο  και αποτελεί πλέον μια επαρχία της αχανούς Κίνας . Η θρησκεία, οι παραδόσεις και η κουλτούρα του όμως, παραμένουν βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση των ανθρώπων. Η άγρια ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με τα θραύσματα της πολιτιστικής του κληρονομιάς διατηρούν το μύθο ζωντανό. Η στέγη του κόσμου είναι εκεί, σημείο αναφοράς  αλλά και όνειρο ζωής κάθε ανήσυχου ταξιδιώτη .



  ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ
με διακοσμητικούς τόνους,  σύμβολα και μουσική επένδυση από το Θιβέτ.
Ποτό και μεζεδάκια με θέα στην Ακρόπολη.

Η δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123

Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου