ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΡΙΤΗ ( 3 Η ) ΗΜΕΡΑ Φωτογραφίες


Αφού όλες οι ομάδες διανυκτέρευσαν στις Ιερές Μονές Οσίου Γρηγορίου,Διονυσίου και Παύλου ξεκινάει το οδοιπορικό της 2ης προς 3η ημέρα όπου βάσει προγράμματος θα μεταβούμε οι δύο ομάδες στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

 Η άλλη μικρή ομάδα στην Ιερά Μονή Καρακάλου. ( Για την Ι.Μ. Καρακάλου φωτογραφικό υλικό κ.λ.π. θα ανατρέξετε σε  αναρτήσεις των προηγούμενων ετών αλλά ακόμα περισσότερα για όλο το  ΄Αγιο ΄Ορος στο προηγούμενο blog  " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " το οποίο για τεχνικούς λόγους σταμάτησε η λειτουργία του.







Την επόμενη ημέρα φεύγοντας από την Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας περάσαμε από το Αγίασμα το Οσίου Αθανασίου όπου όλη η ομάδα συνεχίζει το οδοιπορικό της για την Ι.Μ. Βατοπαιδίου 3η ημέρα προς 4η ημέρα και διανυκτέρευση.



Σημαντικό προσκύνημα αποτελεί τόσο ο τάφος του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στο Καθολικό της μονής, όσο και το Αγίασμα του Αγίου, βόρεια της μονής, σε χώρο που ασκήτεψε ο Όσιος. Υπήρξαν Λαυριώτες μοναχοί στην ιστορική της διαδρομή συνολικά 27 Πατριάρχες και περίπου 150 Αρχιερείς. 
 (  http://monastiria.gr/ ) Ιστοσελίδος 


Οι αναρτήσεις για τις προηγούμενες ημέρες Αγίου  ΄Ορους 2014 έχουν αναρτηθεί στην ετικέτα
 "  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014 "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου