ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε Αλκαλικό Νερό

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma    " 

Posted: May 28, 2014 at 9:00 pm, Last Updated: May 28, 2014 at 7:26 pm
πώς-να-φτιάξετε-αλκαλικό-νερόΈπειτα από τη δημοσίευση του άρθρου Αλκαλικό Νερό: Τα 5 σημαντικότερα οφέλη του πολλοί αναγνώστες μας ρώτησαν πως μπορούν να φτιάξουν αλκαλικό νερό. Ο πιο εύκολος τρόπος να αλκαλοποιήσουμε το είναι νερό μέσω κάποιου ιονιστή νερού. Παρακάτω όμως θα σας παρουσιάσουμε έναν απλό τρόπο για να το κάνετε μόνοι σας.

1) Αγοράστε έναν μετρητή Ph. Θα τους βρείτε σε πολλά καταστήματα με βιολογικά ή απλά αναζητήστε στην Google Μετρητές Ph και θα βρείτε πληθώρα καταστημάτων να τα προμηθευτείτε. Το κόστος είναι μεταξύ 5 – 7 €
2) Πριν αλκαλοποιήσετε το νερό θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το Ph του. Έχετε υπόψη ότι το νερό στη φυσική του κατάσταση έχει Ph 7, δηλαδή είναι ουδέτερο. Λόγω όμως των χημικών και των ρύπων, πολλές φορές φτάνει στη βρύση μας ως όξινο. Η τιμή 7 είναι η ουδέτερη, κάτω από το εφτά είναι όξινο και πάνω από αυτό είναι αλκαλικό
πώς-να-φτιάξετε-αλκαλικό-νερό-2
Αυτό που θέλουμε εμείς να πετύχουμε είναι να αλκαλοποιήσουμε το νερό έτσι ώστε να φτάσει μεταξύ Ph 8 με 9
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με πολλούς τρόπους αλλά οι πιο εύκολοι είναι οι παρακάτω:
Προσθήκη Μαγειρικής Σόδας
Προσθέστε 1/8 κουταλιού της σούπας μαγειρική σόδα για κάθε 250 ml νερό. Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικά αλκαλική και θα ανεβάσει αμέσως το Ph του νερού. Ανακατέψτε καλά… και είναι έτοιμο!  Μετρήστε και πάλι το Ph για να βεβαιωθείτε ότι είναι μεταξύ 8 – 9 και όχι παραπάνω και μπορείτε να το πιείτε.
Προσθήκη Λεμονιού
Σε 2 λίτρα νερού, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο, προσθέτετε 1 λεμόνι το οποίο το έχετε κόψει στα 8 κομμάτια. Προσοχή! Μη στύψετε το λεμόνι. Απλά κόψτε το και βάλτε το στο σκεύος. Καλύψτε το σκεύος και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 8 έως 12 ώρες. Και είναι έτοιμο!
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων ή θαλασσινό αλάτι για να προσθέσετε πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία στο νερό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου