ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Εύκολα γλυκά με φρούτα Ανανάς, Φράουλα, Μπανάνα

Εύκολα γλυκά με φρούτα: Ανανάς, Φράουλα, Μπανάνα

ΠΗΓΗ : "  http://makelife.gr   " 


Δεν είναι γλυκά υψηλών απαιτήσεων ή προδιαγραφών. Δεν είναι γλυκά που κάποιος σεφ ή ζαχαροπλάστης θα συμπεριλάβει στο μενού του. Είναι γλυκά εύκολα που τρώγονται ακόμη πιο εύκολα. Είναι γλυκά που θυμίζουν μαμά και μάλιστα πολυάσχολη, που θέλει να ετοιμάσει ένα επιδόρπιο γρήγορο, οικονομικό, αλλά πάντα απολαυστικό. Δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς μπανάνες τηγανιτές, μους φράουλας και γλυκό γιαούρτι με ανανάΤρία φρούτα και τρεις συνταγές που θα λατρέψετε.

Γλυκό γιαούρτι με ανανά

Υλικά
2 μικρά κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 φυτική σαντιγύ
1 κουτί ανανά κομπόστα
φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνετε το ζελέ ανανά ακολουθώντας τις οδηγίες στο κουτί, μόνο που θα αντικαταστήσετε το 1 1/2 ποτήρι κρύο νερό με το σιρόπι της κομπόστας. Επίσης θα το αφήσετε λιγότερη ώρα στο ψυγείο, ίσα ίσα να κρυώσει λίγο. Η υφή του ζελέ πρέπει να μείνει παχύρευστη σαν μέλι.  Χτυπάτε τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ, προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και τέλος το ζελέ. Κόβετε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα. Γεμίζετε ένα βαθύ μπολ ή βάζετε σε ατομικά μπολάκια το γλυκό. Αφήνετε δυο ώρες περίπου στο ψυγείο και γαρνίρετε με φιλέ αμυγδάλου.
Γλυκό γιαούρτι με ανανά

Μους φράουλας (χωρίς ψήσιμο)

Υλικά
1 κεσεδάκι φράουλες
1 κρέμα γάλακτος πλήρης
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
λίγα πτι μπερ μπισκότα τριμμένα
λίγα φυλλαράκια δυόσμου
Εκτέλεση
Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τις κόβετε σε κομμάτια και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Βάζετε μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Κατόπιν ενσωματώνετε σταδιακά τη σαντιγύ στις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζετε το μείγμα σε μπολάκια ή ποτήρια της σαμπάνιας και αφήνετε στο ψυγείο να πήξει. Διακοσμείτε με φράουλες, τριμμένα μπισκότα και φύλλα δυόσμου. Βγαίνουν έξι με οκτώ μερίδες.
Μους φράουλας (χωρίς ψήσιμο)

Μπανάνες τηγανιτές

Υλικά
4 μπανάνες
τα ασπράδια δύο αυγών
1 φλυτζανάκι του καφέ σουσάμι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
λίγο μέλι
παγωτό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καβουρντίζετε το σουσάμι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι. Χτυπάτε πολύ καλά τα ασπράδια σε ένα μπολ μαζί με ελάχιστο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και εν τω μεταξύ κόβετε τις μπανάνες σε χοντρές ροδέλες ή μπαστουνάκια. Βουτάτε στο ασπράδι και βυθίζετε στο καυτό λάδι. Αφήνετε μέχρι να πιάσουν μια λεπτή κρούστα και να πάρουν λίγο χρώμα. Στραγγίζετε για λίγο τις μπανανομπουκίτσες σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε στο πιάτο με λίγο μέλι, το σουσάμι κι αν θέλετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Βγαίνουν τέσσερις μερίδες.
Μπανάνες τηγανιτές
Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη για κάτι γλυκό θυμηθείτε αυτά τα τρία εύκολα γλυκά.
Αν πάλι είστε λάτρης της σοκολάτας και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό της, φτιάξτε ένα γλυκό σοκολάτας να το φας στο ποτήρι, που παρασκευάζεται σε μόλις 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου