ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι με 6 φυσικούς τρόπους

Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι με 6 φυσικούς τρόπους


Έχετε σκεφτεί ποιό είναι το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σας; Η διακόσμηση της εισόδου, η τάξη ή η ακαταστασία, ο φωτισμός, τα χρώματα και το στυλ του χώρου; Λάθος! Η πρώτη αίσθηση των επισκεπτών για το σπίτι σας είναι η μυρωδιά του. Ακόμη κι αν το σπίτι αστράφτει από καθαριότητα, το να κρατήσετε τους χώρους μοσχομυριστούς σαν μπουκέτο λουλουδιών μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Αποσμητικά χώρου, ακριβά κεριά και σπρέϋ, που συνήθως χρησιμοποιείτε, μάλλον επιβαρύνουν το πρόβλημα παρά το διορθώνουν. Πάρτε μια ανάσα φρεσκάδας με φυσικές αρωματικές λύσεις που θα κρατήσουν το σπίτι σας ευωδιαστό. Ειδάλλως μπορείτε να μείνετε μέσα και να σιγοψήνετε μπισκοτολιχουδιές όλη μέρα!

Αποσμητικό χώρου με σόδα μαγειρικής σε βαζάκι

Αυτό το αποσμητικό χώρου με σόδα μαγειρικής σε βαζάκι θα σας ενθουσιάσει. Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές ενώ παράλληλα ενισχύει τη μυρωδιά των αιθέριων ελαίων που θα χρησιμοποιήσετε. Ένα γυάλινο βάζο με πλαστικό καπάκι, πολύχρωμο χαρτί ή τούλι, σόδα και αιθέρια έλαια είναι τα υλικά που απαιτούνται στην κατασκευή. Μετά τον πρώτο μήνα ανανεώστε προσθέτοντας μερικές σταγόνες από τα αιθέρια έλαια. Στους τρεις μήνες αντικαταστήστε και τη σόδα μαγειρικής.
αρωματικό χώρου με σόδα και έλαια

Φυσικό αρωματικό σπρέϋ χώρου

Σε ένα μπουκάλι με ψεκασμό προσθέστε αποσταγμένο νερό, αιθέρια έλαια, καθαρό οινόπνευμα και σόδα μαγειρικής. Ανακινήστε και ψεκάστε όποτε αισθάνεστε βαριά την ατμόσφαιρα. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα φτιάξετε το δικό σαςαρωματικό σπρέυ χώρου. Κρατήστε τα μπουκαλάκια από αρώματα που τελείωσαν και αφού τα καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε τα για αυτή την περίπτωση. Αλλά και το δοχείο του καθαριστικού τζαμιών μπορεί να αξιοποιηθεί.
αρωματικό σπρέυ χώρου για τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι

Πουγκιά αρωματικά

Πολύ χρήσιμη ιδέα για συρτάρια, ντουλάπες, θήκες φύλαξης ακόμη και παπουτσοθήκες! Σε ένα κομμάτι βαμβάκι ρίξτε δύο σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο και κλείστε το μέσα σε ένα πουγκί από τούλι ή οργάντζα. Αξιοποιήστε τα ξεχασμένα πουγκάκια από μπομπονιέρες γάμου ή βάπτισης. Χρησιμοποιήστε τα αρωματικά πουγκιά για να δώσετε μια ευχάριστη, διακριτική μυρωδιά στα ρούχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες. Κρεμάστε ένα στο χερούλι της πόρτας του μπάνιου και θα εξαλείψει τις άσχημες οσμές διατηρώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για πολύ καιρό. Διαρκούν έξι περίπου εβδομάδες. Μετά απλά ανανεώστε με λίγες σταγόνες αρωματικού ελαίου. Αυτά τα αρωματικά πακετάκια μπορούν να δώσουν μια “άλλη ανάσα” μέχρι και στο αυτοκίνητό σας.
διώξτε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι

Αρωματική φλούδα πορτοκαλιού με χοντρό αλάτι

Μισό πορτοκάλι και χοντρό αλάτι είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να περιορίσετε την μυρωδιά υγρασίας και κλεισούρας στους χώρους του σπιτιού. Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση, αδειάστε τη σάρκα του με ένα κουτάλι και γεμίστε το κενό με αλάτι. Τοποθετήστε σε ένα μπολάκι και βάλτε το αποσμητικό κοντά στους τοίχους με ίχνη μούχλας.
αντιμετωπίστε τις άσχημες μυρωδιές υγρασίας στο σπίτι

Αρωματικά ξύλινα στικς

Αρωματίστε τον χώρο σας με ξυλάκια για σουβλάκια ή κινέζικα τσόπστικς! Πως θα γίνει αυτό; Με λίγο νερό, λίγη βότκα και φυσικά τα αιθέρια έλαια που σας αρέσουν. Αρχικά διαποτίστε τα ξυλάκια σε ένα πλαστικό ποτήρι με όλα τα υλικά μαζί και κατόπιν αδειάστε και διακοσμήστε σε ένα μπουκάλι με στενό στόμιο. Όλα τα αρώματα απελευθερώνονται στο δωμάτιο. Δείτε την συνταγή με τις ακριβείς δοσολογίες από το Decor Asylum, που πάντα μας εμπνέει.
DIY reed diffuser

DIY ποτ πουρί

Το ποτ πουρί αρωματίζει αλλά και διακοσμεί απίθανα κάθε χώρο. Ραντίστε με αιθέρια έλαια αποξηραμένα φύλλα, βότανα και πέταλα λουλουδιών. Προσθέστε αποξηραμένες φλούδες λεμονιού, πορτοκαλιού, ξυλάκια κανέλας, μοσχοκάρφια και αστεροειδή γλυκάνισο. Φυλάξτε σε μια γυάλα και ανανεώστε με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου κάθε φορά που πιστεύετε ότι χρειάζεται. Προσθέστε πέτρες για μια διαφορετική διακοσμητική νότα. Δείτε τα τρία συστατικά που είναι απαραίτητα για το χειροποίητο ποτ πουρί από το tipnut.com και πάρτε μερικές ιδέες αρωματικών συνδυασμών.
DIY ποτ πουρί
Διαλέξτε τη δική σας αρωματική λύση και διώξτε μια για πάντα τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι.

ΠΗΓΕΣ :  http://makelife.gr,  

Eleftheria Bogioglou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου