ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει Παρισιού

ΕΝΦΙΑ και απολύσεις στην ατζέντα

26/08/2014
Με τα «καυτά» ζητήματα στο προσκήνιο και ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου, συναντώνται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα είναι ψηλά στην ατζέντα είναι το αντιρατσιστικό, ο ΕΝΦΙΑ και οι απολύσεις στο Δημόσιο.
Παράλληλα, αναμένεται να συζητήσουν για την προετοιμασία και το κλίμα που διαμορφώνεται στις σχέσεις με τους δανειστές της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, πρόωρη χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έθεσε το ζήτημα με σκοπό να επισπεύσει τις εκλογές.
«Δεν έχουμε ανοίξει κανένα θέμα. Αντιθέτως, λέμε ότι είναι πολύ πρόωρο αυτό το θέμα και στη στιγμή που ετέθη. Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα του επιτρέψουμε να θέσει τη δική του ατζέντα. Εμείς έχουμε τη δική μας ατζέντα και έχουμε άλλες προτεραιότητες», ανέφερε η κ. Βούλτεψη μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM.
Από την πλευρά του και έπειτα από τη φημολογία γύρω από το όνομα του Φώτη Κουβέλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας ανέφερε ότι δεν έχει γίνει «νύξη ή βολιδοσκόπηση στον Φώτη Κουβέλη».
Νωρίτερα, άκαιρη χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι πλήττει τον θεσμό και θέτει τη χώρα σε πρόωρη προεκλογική περίοδο.
«Οποιαδήποτε πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι άκαιρη, ουσιαστικά πλήττει τον θεσμό και βεβαίως θέτει τη χώρα σε πρόωρη προεκλογική περίοδο, κάτι που πραγματικά είναι άσχημο και επικίνδυνο για τη χώρα και τις συνθήκες τις οποίες βιώνει» σημειώνει συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου