ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΣΕΤΕ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ

«ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ 19 ΕΚΑΤ.»

13/08/2014
Τη βεβαιότητα του ότι ο στόχος των 19 εκατομμυρίων τουριστών για το 2014 θα επιτευχθεί, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη ρωσική και την ουκρανική αγορά, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Με αφορμή τα στοιχεία του επταμήνου των διεθνών αεροπορικών αφίξεων που δημοσιοποιεί ο σύνδεσμος, καταδεικνύεται ότι όλα τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν διψήφιες αφίξεις τον Ιούλιο.
Πρώτα έρχονται τα αεροδρόμια της Αθήνας (+31%), των Χανίων (+22,9%), της Μυκόνου (+39,9%), της Σαντορίνης (+26,7%) και της Καλαμάτας (+62,5%).
Σημειώνεται πως η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή ανάκαμψή της με τις αφήξεις να ενισχύονται 31% σε επίπεδο έτους και κατά 25% τον Ιούλιο, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος των επιπλέον 750.000 αφίξεων που έχει τεθεί για το τρέχον έτος.
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φαίνεται πως έχει πλέον φθάσει τα όρια της φέρουσας ικανότητάς του (αύξηση μόλις 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013), ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου πως η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι δεν έχει καν δημοπρατηθεί, αλλά και οι αναγκαίες βραχυπρόθεσμα βελτιώσεις στο υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν έχουν δρομολογηθεί.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου