ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

To «θρίλερ» με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία: Προς στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας; RAW: 280 trucks with Russian humanitarian aid depart to E. Ukraine.



ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Αυγούστου 12, 2014 at 9:10 μμ, Last Updated: 
το-θρίλερ-με-την-αποστολή-ανθρωπιστικής-βοήθειας-στην-Ουκρανία-1
Κομβόι φορτηγών ξεκινά από την πόλη Alabino κοντά στη Μόσχα, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας (Φώτο RIA Novosti/ Maksim Blinov)
Η Μόσχα και το Κίεβο συμφώνησαν χθες, προσωρινά όμως από ότι αποδεικνύουν οι νέες εξελίξεις, για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα και με τις δηλώσεις επί του ζητήματος από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov.

“Υπό ένα αισιόδοξο πρίσμα, μπορώ πλέον να πω ότι όλες οι πιθανές και απίθανες προφάσεις θεωρούνται απορριπτέες. Θεωρώ ότι στο πολύ άμεσο μέλλον η συγκεκριμένη ανθρωπιστική βοήθεια θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Η πρωταρχική τοποθέτηση του Lavrov ήταν ότι «έχουν συμφωνηθεί όλες οι λεπτομέρειες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανικής ηγεσίας», ευελπιστώντας παράλληλα ότι «οι δυτικές δυνάμεις θα άρουν τις ενστάσεις τους και να σκεφθούν τις σοβαρές ανάγκες των Ουκρανών πολιτών σε ύδρευση και ηλεκτροδότηση»
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τύπου του Προέδρου της Ρωσίας η “προσοχή εστιάζεται στις καταστροφικές συνέπειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του Κιέβου στις νοτιανατολικές περιοχές, και στην αναγκαιότητα άμεσης παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη ζώνη»
Life in Shakhtyorsk, Donetsk Region
Κατεστραμμένες πολυκατοικίες στην πόλη Shakhtyorsk στην περιοχή του Donetsk, έπειτα από επίθεση πυροβολικού του Ουκρανικού στρατού (Φώτο: RIA Novosti)
Οι σημερινές εξελίξεις, όμως, μετατρέπουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ένα διεθνές «θρίλερ»: Το Κίεβο σκοπεύει πλέον να μην επιτρέψει  να φτάσει το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία για τουλάχιστον μία εβδομάδα, έπειτα από ανακοίνωση εκπροσώπου του Ουκρανικού στρατού, με παράλληλους υπαινιγμούς για πρόθεση της Ρωσίας να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ανατολική Ουκρανία.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι απαιτείται χρόνος για να προσδιορίσει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (International Committee of the Red Cross) που ακριβώς θα διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην ουκρανική χώρα.
Το κομβόι των 280 φορτηγών που ξεκίνησαν σήμερα “δεν κατάφεραν να λάβουν την απαιτούμενη πιστοποίηση από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού”, δήλωσε ο Andrey Lysenko.
Επιπρόσθετα, ο σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας Valery Chaliy ανακοίνωσε ότι το Κίεβο επιθυμεί να μεταφορτωθεί το φορτίο σε άλλα φορτηγά στα σύνορα των δύο χωρών και να μεταφερθεί σε οχήματα του Ερυθρού Σταυρού.
“Δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο σε οποιονδήποτε συνοδό του Υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας ούτε στον Ρωσικό στρατό να εισέλθουν σε ουκρανικά εδάφη”, υπογράμμισε. “Η Ουκρανία θα αναλάβει την ευθύνη για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας ”.
Ο Lysenko ισχυρίστηκε ότι το κομβόι αποτελείται από στρατιωτικά φορτηγά που έχουν βαφτεί (με λευκό χρώμα) με τη συνοδεία του αντιαεροπορικού – αντιπυραυλικού συστήματος S-300, όπως μετέδωσε σχετικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukraine National News.
Υπάρχουν δύο αντικρουόμενα δεδομένα: Η Ουκρανία αναφέρει πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει έως και 45.000 στρατιώτες στα σύνορά της, με το ΝΑΤΟ παράλληλα να ανακοινώνει πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να επέμβει στρατιωτικά η Μόσχα στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, αναζωπυρώνοντας  ίσως τις «φλόγες» της δυτικής προπαγάνδας..
Οι δηλώσεις Lysenko δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε να αναλύσουν γιατί η Ρωσία έχει την ανάγκη να αποστείλει ως «συνοδεία» ένα σύστημα που έχει ως στόχο την προστασία στρατηγικότατων σημείων από αντίπαλα αεροσκάφη και πυραύλους, ενώ στην πραγματικότητα είναι απολύτως άχρηστο για τον σκοπό της διαφύλαξης ενός κομβόι οχημάτων εν κινήσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου