ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τελεσίγραφο ΣτΕ: Αποκαταστήστε εντός δύο μηνών τους μισθούς των στελεχών ΕΔ-ΣΑ

ΠΗΓΗ : "   http://karavanas.blogspot.gr   " 

Δίμηνη προθεσμία έδωσε στο ΥΠΟΙΚ το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας. Απορρίπτει τις «αόριστες» αναφορές συμμόρφωσης

Τελεσίγραφο διάρκειας δυο μηνών δίνει η επιτροπή συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας στην κυβέρνηση προκειμένου να... εφαρμόσει την απόφαση για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ.

H διοίκηση θα έπρεπε να έχει δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο, διαπιστώθηκε ότι η επίμαχη απόφαση που δικαιώνει τους ένστολους παραμένει στα χαρτιά εδώ και δυο μήνες που έχει εκδοθεί από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι «η διοίκηση θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της αποφάσεως και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς τους, να έχει δε δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του ν. 4093/2012 και εν συνεχεία την αποκατάσταση του μισθολογίου τους».

Κατά τους δικαστές μάλιστα «δεν συνιστά συμμόρφωση της διοικήσεως η αόριστη αναφορά περί αποτιμήσεως του εν γένει δημοσιονομικού κόστους που συνεπάγεται η εφαρμογή της, ούτε, άλλωστε, η εκδήλωση της σαφούς προθέσεώς της για εφαρμογή της επίμαχης δικαστικής αποφάσεως και η αδιάστικτη αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρεώσεώς της.

Στις 28 Νοεμβρίου 2014 θα ελεγχθεί αν η διοίκηση έχει συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση και αναλόγως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα

Εξ άλλου τα αναφερόμενα στις απόψεις της Διοικήσεως, με τα οποία επιχειρείται σύνδεση του ζητήματος της συμμορφώσεως προς τις προβλέψεις διαφόρων νομοθετημάτων ή τη διαπραγμάτευση του ίδιου ζητήματος με την λεγόμενη Τρόικα, δεν συνιστούν νόμιμα εμπόδια για την αιτούμενη συμμόρφωση ούτε δικαιολογούν προσωρινή αποχή από αυτήν, ως μη βασιζόμενα σε κάποια συνταγματική διάταξη ή αρχή».

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής του ΣτΕ έχει προγραμματιστεί για τις 28 Νοεμβρίου 2014. Τότε θα ελεγχθεί αν η διοίκηση έχει συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση και αναλόγως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

(thetoc.gr – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΖΑΣ)

http://staratalogia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου