ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ»

«ΒΛΕΠΕΙ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014

05/09/2014
Για μια πραγματική πρόοδο, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εντός του 2014.

Μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Ντάισελμπλουμ απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα για την πρόοδο, αν και όπως είπε υπάρχουν στη χώρα δύο μεγάλα προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν: το υψηλό χρέος και η εκτόξευση της ανεργίας.
Για μια ενδεχόμενη νέα ανάγκη στήριξης, αρκέστηκε στην επισήμανση ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα.
Όσον αφορά στις ευθύνες της Ευρώπης για την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ντάισελμπλουμ παρατήρησε ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ήταν μακροχρόνια και δεν προέκυψαν λόγων των μνημονίων.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη για την τόνωση της ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι η οικονομία στην περιοχή παραμένει «πολύ εύθραυστη και άνιση».
«Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη παραμένει πολύ εύθραυστη και άνιση», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως θα πρέπει να προωθηθεί η ατζέντα που περιλαμβάνει την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις.


ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου