ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οργισμένη αντίδραση της Μόσχας κατά του Αμερικανικού σχεδίου εισβολής στη Συρία

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 6:00 μμ, Last Updated: 
οργισμένη-αντίδραση-της-Μόσχας-κατά-των-ΗΠΑ
 Η Ρωσία αντέδρασε έντονα κατά του Αμερικανικού σχεδίου αεροπορικώνεπιδρομών στη Συρία, προειδοποιώντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μία «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι μια τέτοια κίνηση και μάλιστα δίχως την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών θα αποτελέσει μία πράξη «επιθετικότητας».

Οι σχολιασμοί του ρώσου αξιωματούχου πραγματοποιήθηκαν περίπου την ίδια χρονική στιγμή κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α John Kerry συναντήθηκε με Σαουδάραβες ηγέτες, σε μία προσπάθεια οικοδόμησης συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Barack Obama, είχε ήδη εξαγγείλει την πραγματοποίηση επίθεσης ευρείας κλίμακας κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (σ.σ. pentapostagma.gr – Islamic State) σε Συρία και Ιράκ αναφέροντας ότι «οποιαδήποτε ομάδα που απειλεί την Αμερική δεν θα βρει πουθενά ασφαλές καταφύγιο».
Η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της Μόσχας, ως χώρα-ισχυρή σύμμαχος του Σύρου Προέδρου Bashar al-Assad.
«Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α μίλησε ευθέως για την πιθανότητα πραγματοποίησης επιδρομών από τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία δίχως τη συναίνεση της νόμιμης κυβέρνησης», υπογράμμισε  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Alexander Lukashevich.
«Αυτό το βήμα, και υπό τη δεδομένη «απουσία» σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα αποτελέσει μία πράξη επιθετικότητας και μία κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Η Συρία επανήλθε, επίσης, με νέες προειδοποιήσεις κατά των Η.Π.Α επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεργασθούν και να συμφωνήσουν με τη Συριακή κυβέρνηση προτού πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές στα εδάφη της.
«Οποιαδήποτε ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί δίχως τη συναίνεση της Συριακής κυβέρνησης θα αποτελέσει ουσιαστικά επίθεση κατά της Συρίας«, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης της Συριακής κυβέρνησης Ali Haidar.
Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι μόλις τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της Συρίας προσφέρθηκε να βοηθήσει τις Η.Π.Α στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όμως η προσφορά αυτή απορρίφθηκε από τους Αμερικανούς.
Εκπαίδευση των τρομοκρατών της Συρίας
Ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α, ο οποίος κατέφθασε την Πέμπτη στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας στην πόλη Jeddah, πραγματοποίησε συνομιλίες με εκπροσώπους της Σαουδικής Αραβίας καθώς και αρκετών ακόμη χωρών του Κόλπου όπως και με εκπροσώπους της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ιράκ και του Λιβάνου.
Ανάμεσα στα θέματα προς συζήτηση είναι και η εκπαίδευση των «επαναστατών» της Συρίας στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας καθώς και η ευρύτερη «αδειοδότηση» από τα κράτη της περιφέρειας για την χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου τους για την πραγματοποίηση των αμερικανικών επιχειρήσεων..
Το σχέδιο των Η.Π.Α για την εισβολή στη Συρία οδεύει ολοταχώς προς την υλοποίησή του..


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου