ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μ. Χαρακόπουλος: «Δεν εγκατέλειψαν τις εστίες τους… συνωστιζόμενοι για το πλοίο της γραμμής»

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Σεπτεμβρίου 14, 2014 at 9:00 μμ, Last Updated: 

γενοκτονια Β

Ζήτημα Δικαιοσύνης η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Μικρασιατών

«Οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, δεν εγκατέλειψαν τις πατρογονικές τους εστίες, συνωστιζόμενοι περιμένοντας το «πλοίο της γραμμής», αλλά κυνηγημένοι από το σπαθί και τη φωτιά, και «γυμνοί» από υπάρχοντα, έφτασαν στη νέα πατρίδα για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή από το μηδέν».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ως κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, που διοργάνωσαν στην Αθήνα η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.
Στην ομιλία του, ο πρώην υπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξήςγενοκτονια A:
«Στο όνομα καμιάς πολιτικής ορθότητας και γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων δεν μπορούμε να αλλοιώσουμε το παρελθόν, ούτε να θυσιάσουμε την αλήθεια για χάρη της λήθης, διότι οι λαοί που έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη χάνουν τη ταυτότητά τους και εξαφανίζονται και οι ίδιοι από το ιστορικό προσκήνιο.
Οι Έλληνες Μικρασιάτες δεν ήσαν οι πρώτοι που διώχθησαν απηνώς μέχρι εξαφανίσεως από τις προγονικές τους εστίες. Το σχέδιο είχε εξυφανθεί και μπει σε εφαρμογή χρόνια πριν τη μικρασιατική εκστρατεία, επί οθωμανικής εξουσίας. Εναντίον των Αρμενίων, αλλά και των Ελλήνων του Πόντου. Και συνεχίστηκε εναντίον και των Ασσυρίων. Η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής ολοκληρώνεται σήμερα, στη Συρία και στη Μεσοποταμία.
Γι’ αυτό θελήσαμε και στο πρόσφατο νομοσχέδιο που κολάζονται οι μισαλλόδοξες πρακτικές, να συμπεριληφθεί και ειδική διάταξη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, αλλά και των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Όχι από αισθήματα μίσους, ούτε με την πρόθεση να επιβληθεί το ιστορικό γεγονός. Η αλήθεια δεν επιβάλλεται αλλά ούτε αποκρύπτεται από νόμους. Ήταν, πρωτίστως, ζήτημα ιστορικής δικαιοσύνης και σεβασμού προς τους νεκρούς. Αλλά και ηθικής δικαίωσης προς τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
Σε καιρούς χαλεπούς και ιδεολογικής σύγχυσης, με προκλήσεις διεθνείς και εσωτερικές, με κλυδωνισμούς επικίνδυνους, ο ελληνισμός έχει την υποχρέωση να μη λησμονεί την ιστορία του. Οφείλει για να προχωρήσει προς τα εμπρός να στρέφει και προς τα πίσω. Να θυμάται, να γνωρίζει, να αναγνωρίζει, να διδάσκεται και να αποφασίζει ορθά για τις επιλογές του αύριο».
Προηγήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε δέηση στο Μνημείο του εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη.γενοκτονια Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου