ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Έλαιο Neem: Δέκα θεραπευτικές ιδιότητες

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Σεπτεμβρίου 9, 2014 at 10:03 μμ, Last Updated: 
ελαιο-neem-δέκα-θεραπευτικές-χρήσεις
Αν δεν έχετε ακούσει έως σήμερα για το έλαιο Neem, τότε ίσως ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το Έλαιο Neem αποτελεί ένα ισχυρότατο και εξαιρετικά δημοφιλές βότανο της αρχαίας Ινδικής Ιατρικής (σ.σ. pentapostagma.gr – ιατρική Ayurvedic) που παράγεται από τους σπόρους του δέντρου Neem, ενώ οι θεραπευτικές του χρήσεις είναι πραγματικά αμέτρητες – από την αντιμετώπιση πεπτικών διαταραχών ως και τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, ενώ η λήψη του πραγματοποιείται είτε εκ του στόματος είτε τοπικά.
Οι δέκα ισχυρότερες θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου Neem είναι οι εξής:

  1. Ενισχύει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το Έλαιο Neem έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Επιπρόσθετα, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να οδηγήσουν σε ασθένειες. Ακόμη, τα συμπτώματα βήχα μπορούν να μειωθούν εάν πιείτε νερό με έλαιο neem.
  2. Θεραπεία δερματικών παθήσεων και προστασία της υγείας του δέρματος: Το έλαιο Neem έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία φλεγμονών ή ερεθισμών στο δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως ακμή, ψωρίαση και έκζεμα.
  3. Aντιφλεγμονώδες: Το έλαιο Neem διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να «αξιοποιηθεί» για παθήσεις όπως αρθρίτιδα, μυϊκοί πόνοι και φλεγμονές.
  4. Οδοντική υγεία: Το έλαιο Neem μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα της οδοντόπαστας ή του οδοντικού διαλύματος, προλαμβάνοντας τις παθήσεις των ούλων και της στοματικής κοιλότητας. Το Neem προλαμβάνει τον ερεθισμό και τη φλεγμονή των ούλων καθώς και τη συσσώρευση βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα. Τα κλαδιά του δέντρου Neem χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για το βούρτσισμα των δοντιών.
  5. Παράσιτα: Το έλαιο Neem μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των παράσιτων του γαστρεντερικού (σ.σ. pentapostagma.gr – σκουλήκια του εντέρου). Το τσάι με έλαιο Neem μπορεί να βοηθήσει σημαντικά για αυτό το σκοπό.
  6. Απωθητικό εντόμων: Το έλαιο Neem είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Η χρησιμοποίηση του είναι ασφαλής για το δέρμα ώστε να κρατά μακριά τα έντομα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε σαμπουάν ώστε να απομακρύνει τις ψείρες.
  7. Πεπτικές διαταραχές: Το έλαιο Neem συνεισφέρει στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος βοηθώντας στην διαδικασία της πέψης αποτρέποντας πεπτικές διαταραχές όπως διάρροια και δυσκοιλιότητα.
  8. Ενισχύει την υγεία του ήπατος: Το έλαιο Neem βοηθά στην ορθή λειτουργία του ήπατος φιλτράροντας τις τοξίνες. Η χρήση neem βοηθά επίσης στη θεραπεία του ίκτερου.
  9. Κονδυλώματα και επιχείλιος έρπης: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πάστα από σκόνη ελαίου neem για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων, του έρπητα και έτερων ιογενών προβλημάτων.
  10. Αντικαρκινική δράση: Το έλαιο Neem είναι γνωστό για τη μείωση του μεγέθους των όγκων όταν «στοχεύει στην περιοχή ανάπτυξης τους».

Το Έλαιο Neem, όμως, θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή καθώς έχει αρκετές παρενέργειες.
Πρωταρχικά, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε βρέφη.
Επίσης, δεν θα πρέπει να λάβετε neem εάν είστε έγκυος ή αν επιθυμείτε να συλλάβετε, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό αντισυλληπτικό.
Ακόμη, όσοι διαθέτουν ιστορικό στομαχικών παθήσεων ή διαταραχών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν συμπληρώματα με βάση τα φύλλα του ελαίου Neem.
Τέλος, όσοι εμφάνισαν στο παρελθόν ηπατικά ή νεφρικά προβλήματα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το έλαιο Neem, ενώ συχνά αναφέρεται μία αύξηση στα επίπεδα κόπωσης με τη λήψη του συγκεκριμένου ελαίου ή των συμπληρωμάτων του.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου