ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πριν το τέλος του 2014 η απόφαση για την προληπτική γραμμή

Αναφορές στο Eurogroup

14/10/2014
Για πρόωρη συζήτηση σχετικά με την προληπτική γραμμή στήριξης της Ελλάδας έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντέισελμπλουμ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «πριν από το τέλος του έτους θα κάνουμε νέους υπολογισμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, προκειμένου να δούμε ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2015 και τα επόμενα χρόνια και να δούμε τι είναι αναγκαίο».
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωζώνης και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνιστούσε στην Ελλάδα να προχωρήσει σε μια προληπτική γραμμή τώρα που η συμμετοχή της Ευρωζώνης στο ελληνικό πρόγραμμα φτάνει στο τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πάντως ότι είναι μια εναλλακτική λύση.
Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γερκ Σέλινγκ δήλωσε ότι βλέπει με «σκέψη και ανησυχία» την πρόθεση της Ελλάδας για έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη τις ακριβείς προτάσεις των Ελλήνων. Αλλά δεν είναι σίγουρο, αν οι Έλληνες θέλουν να ενταχθούν και πάλι σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, ή όχι», σημείωσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος διαδέχτηκε στην ηγεσία του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών τον Μίχαελ Σπίνετλεγκερ, που τον περασμένο Αύγουστο είχε παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά του (αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος).
Στο μεταξύ, για πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και για «παραμύθια» περί εξόδου από το μνημόνιο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «υπάρχουν επίσημες, υπάρχουν και ανεπίσημες επαφές» με ευρωπαίους αξιωματούχους.
«Σημασία έχει ότι όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιο πιθανό είναι η επόμενη κυβέρνηση να είναι του ΣΥΡΙΖΑ, άρα τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο συνομιλητής στο τραπέζι...» πρόσέθεσε ο κ. Σκουρλέτης και σημείωσε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορείς απευθείας να λες τη γνώμη σου και να μην διαμεσολαβούν διάφοροι καλοθελητές, καθώς, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα τα προηγούμενα χρόνια, εγχώριοι καλοθελητές είχαν βαλθεί να διαστρεβλώνουν τις απόψεις της αντιπολίτευσης...».
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του για το χρέος και λέγοντας «το ερώτημα λοιπόν είναι τι πας να διαπραγματευτείς όταν είναι βιώσιμο το χρέος, διότι όταν το λες αυτό, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις αυτοϋπονομευθεί...».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου