ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«Κερκόπορτα» για τις ένοπλες δυνάμεις η απόρριψη της ελληνικής ιθαγένειας από το Σ.τ.Ε

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 6, 2014 at 8:30 μμ, Last Updated: 
unnamed (17)
Κερκόπορτα άνοιξε  για όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, της χώρας, μετά την απόρριψη αίτησης του συνδέσμου αποστράτων αξιωματικών , εναντίον απόφασης της κυβέρνησης, που αφορούσε την  ελληνική ιθαγένεια ως προϋπόθεση εισαγωγής  .

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε με την  υπ΄  αριθμ. 3317/2014 απόφαση της ότι το άρθρο 4 του Συντάγματος  «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες»  και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή. Όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές  οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντισυνταγματικές.
Σύμφωνα με δύο συμβούλους , που μειοψήφησαν «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».
Οι Ένοπλές Δυνάμεις, σύμφωνα με την μειοψηφία των δύο συμβούλων, «αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό».
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  απέρριψε την προσφυγή  απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (15.4.2011) η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής  στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων.
Έτσι με την απόφαση αυτή θα δίδεται το δικαίωμα να εισέρχονται στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές, σπουδαστές που δεν θα είναι έλληνες το γένος  ,κάτι που θα αποτελέσει μέγα κίνδυνο για το μέλλον.
Ο στρατός μας ο μόνος θεσμός που λειτουργούσε πάνω σε υγιή πλαίσια, τα τελευταία χρόνια λοιδορήθηκε επανειλημμένα. Κατηγορήθηκε ως αντιπαραγωγικός, με συνεχείς οικονομικές αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων «σπρώχθηκαν προς την έξοδο» , χιλιάδες έμπειροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, και τώρα θα αποκτήσει « ξένους» ως προς την «ελληνική καταγωγή» αξιωματικούς.
Δεν είναι η Ελλάδα , πχ. ΗΠΑ, ή Αυστραλία, οι κίνδυνοι οι οποίοι περιβάλλουν πανταχόθεν την χώρα μας συνιστούν έλληνες το γένος αξιωματικούς και ηγέτες. Ας το καταλάβουν κάποτε οι πολιτικοί αυτής εδώ της χώρας……

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου