ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αναζητείται «κούμπωμα» μεταξύ «κόκκινων δανείων» επιχειρήσεων και νοικοκυριών



                                                                       ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗΤι προβλέπει το ΔΝΤ

08/10/2014
«Πολλή δουλειά» χρειάζεται ακόμη για τη ρύθμιση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων», σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, καθώς όπως έγινε γνωστό οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούν ενιαία ρύθμιση για τα επιχειρηματικά και για εκείνα των νοικοκυριών.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος μετείχε στις σημερινές διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε, ότι η νέα απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών ανατρέπει τον έως τώρα σχεδιασμό που ήθελε άμεση δημοσιοποίηση της ρύθμισης για τα επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια».
Παράλληλα, σε δεύτερο χρόνο τίθεται η επεξεργασία της ρύθμισης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των φυσικών προσώπων.
Τώρα, ο αξιωματούχος της κυβέρνησης πρόσθεσε, θα πρέπει να διευρυνθούν τα κριτήρια και οι παράγοντες που θα ληφθούν υπ' όψιν για μια ρύθμιση - πακέτο και το πιθανότερο είναι το σχετικό πλαίσιο να καθυστερήσει περαιτέρω και να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας, στις αρχές Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη το 2014 προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στη νέα τριμηνιαία έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο κατατέθηκε κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 0,6% το 2014 και κατά 2,9% το 2015. Υπό αυτό το πρίσμα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα μειωθεί κατά 0,8% φέτος, για να αυξηθεί το επόμενο έτος κατά 0,3%.
Θετικές είναι οι προβλέψεις για την αγορά εργασίας καθώς προβλέπεται μείωση της ανεργίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες το 2015 στο 23,8% από 25,8% φέτος.

ΠΗΓΗ: "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου