ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ό,τι πρέπει ή αυτό που επιβάλλεται;

Παραθέτω ένα διάλογο στο FB,που προκλήθηκε ύστερα από δική μου ανάρτηση,για το θέμα που σας  προώθησα παρακάτω.Δείτε τον:  
Δική μου ανάρτηση στο FB:
Α,έτσι το λένε τώρα…. «Ο,τι πρέπει θα κάνουμε για το μισθολόγιο των ενστόλων»,όχι ότι  μας επιβάλλει το ΑΝΏΤΑΤΟ Δικαστήριοο,το ΣτΕ.
Ας μην ξεχνάμε τα Δικαστήρια δεν κρίνουν μόνο το  δίκαιο και το άδικο,το νόμιμο και παράνομο,αλλά και το τι είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και τι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ.
Και εάν είναι  αντισυνταγματικό πρέπει   αμέσως να θεραπευθεί η αντισυνταγματικότητα.
Και  εν προκειμένω θεραπεύεται μόνο με την ακύρωση του Νόμου που  το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Καθαρές κουβέντες κ.Πρωθυπουργέ.
Όχι  «ήξεις αφίξεις ου,εν πολέμω θνήξεις».


1η παρέμβαση και ακολουθεί διάλογος:
·                                 
 Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι "η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και με το θέμα του ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ, για να διασφαλίσει και το μέλλον σε αυτά τα λαμπρά παιδιά..."
Κύριε Σωτήρη, ξεκάθαρα το είπε.
2η παρέμβαση (γιός συναδέλφου):
·                                 
 Δημητρη το δικαστηριο εβγαλε μια αποφαση ξεκαθαρη. Πρεπει η δεν πρεπει να εφαρμοστει; Ξεκαθαρα...Όχι με "ο πρωθυπουργος δεσμευτηκε" και αλλα τετοια. Η αποφαση ειναι ξεκαθαρη και εφαρμογη της πρεπει να ειναι το ιδιο ξεκαθαρη...
·                                 
 Ξεκάθαρα το είπε ο Σαμαράς. Η Πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει. Αυτό περιλαμβάνει και την τήρηση της Απόφασης (γι'αυτό αναφέρεται στο "μισθολογικό"), όσο και άλλα θέματα ως προς τη ζωή των στρατιωτικών.
·                                 
Papantoniou Dimitris Τεσπα...Αν δεις να εφαρμοζετε η αποφαση οπως ακριβως συνταχθηκε να με ενημερωσεις....Επισης οταν ενας πολιτικος λεει κατι ξεκαθαρα -οπως μας διδαξε η ιστορια- το ξεκαθαρα ειναι οπως το εννοει αυτος και οχι οπως το εννοει η κοινη λογικη. Την καλημερα μου...
·                                 
 Εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν δέσμευση πάντως αυτό. Και πιστεύω θα το τηρήσει. Ποιος δεν θέλει εξάλλου να αποκατασταθεί το θέμα αυτό;
·                                 
 Άλλο η "κοινή λογική" όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας και άλλο μια δικαστική απόφαση, στην οποία δεν χωράνε παρερμηνείες.
·                                 
 Συμφωνώ με το τελευταίο σου σχόλιο,αγαπητέ μου Δημήτρη,διότι ΤΏΡΑ είσαι πιό ξεκάθαρος.Πριν από λίγα χρόνια είχαμε παρόμοια τελεσίδικη απόφαση,από το Ελ.Συνέδριο για θέμα συνταξιοδοτικό και αφορούσε ΠΆΛΙΝ τους στρατιωτικούς.Ο τότε Πρωθυπουργός,Κων.Καραμανλής ο μικρός,δεν άφησε κενό χρόνου και αμέσως είπε:"Θα εφαρμοστεί η απόφαση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.-(=τελεία και παύλα)".Και την εφάρμοσε.Τώρα,εν προκειμένω,έχουμε απόφαση του ΣτΕ και ασποφάνθηκε για την αντισυνταγματικότητα ενός Νόμου.Τι έπρεπε να κάνει ο Πρωθυπουργός και τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία (το ευνομούμενο κράτος);Η απάντησή μου είναι:1) Ο Πρωθυπουργός να είχε επαναλάβει την απάντηση του ,τότε Πρωθυπουργού ,Κων.Καραμανλή και 2)Να είχε ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση (=εφαρμογή) της Δικ.Απόφασης,όπως εξ άλλου υποχρεούται,διότι η ΑΝΤΙΣΥΤΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ενός Νόμου θεραπεύεται,αγαπητέ μου Δημήτρη-όπως καλλιον εμού γνωρίζεις- Μόνο με την ΑΚΎΡΩΣΗ του Αντισυνατγματικού Νόμου.Και κάτι ακόμη:Τα Δικαστήρια δεν είναι ΜόνΟΝ για να λένε τι είναι Δίκαιον ή Άδικον,ούτε τι είναι Νόμιμον ή Παράνομον,αλλά και το τι ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΝ και τι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΝ.Και ευτυχώς που είναι έτσι,διότι έτσι το θέλει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ μας. Συγνώμη για την πολυλογία μου,απλώς κατέθεσα την γνώμη μου στον ωραίο και δημοκρατικότατο διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ μας.Ευχαριστώ και του δυό Δημήτριδες!
Δείτε και την δήλωση του Πρωθυπουργού παρακάτω:


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου