ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σε ετοιμότητα μονάδες της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με συνεχή εκπαίδευση

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma       " 

Posted: 
ges 1
Σε ετοιμότητα οι επίλεκτες ελληνικές δυνάμεις, όπως η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, η οποία σε περίπτωση που «απαιτηθεί» θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» του ελληνικού στρατού, σε οποιαδήποτε νησί του Αιγαίου ή την Κύπρο . Η κατάσταση στην Κύπρο και  στο Αιγαίο όπως σημειώνουμε καθημερινώς στο  Pentapostagma.gr, βαίνει δυσμενώς  κλιμακούμενη.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για συγκέντρωση και «εκπαίδευση»  επίλεκτων τουρκικών δυνάμεων, στην περιοχή των  νότιων τουρκικών παραλίων,  εγγύς  του Καστελόριζου, με παράλληλη ενίσχυση μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων στο λιμάνι του Ακσάζ . Στην περιοχή εδρεύει η 4η τουρκική στρατιά με «προσανατολισμό» το Αιγαίο Πέλαγος .Άλλωστε μόλις χθες ο Τούρκος ΑΓΕΝ «μίλησε» για «κανόνες  εμπλοκής», καταδεικνύοντας ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν θα έχει τέλος.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η Επιχειρησιακή Εκπαίδευση των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με άριστα  αποτελέσματα .
Τα αντικείμενα εκπαίδευσης αφορούσαν Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων Αεροκίνητου Λόχου, εικονικές Αντιαεροπορικές βολές, βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού, ανάπτυξη Μοίρας Πυροβολικού, ταχεία ανάπτυξη Πυροβολαρχίας και βολή. Στην αεροκίνηση συμμετείχε και το Τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΤΠΕΝ).
Ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί σε όλα τα ενδεχόμενα , όπου και όποτε απαιτηθεί, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.


pentapostagma.grges 2ges 3ges 4ges 5ges 8ges6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου