ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται
    Μετά την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι το τέλος του έτους για τις μη ανταποδοτικές χρεώσεις που θα καταργηθούν.
    Η κατάργηση αυτών των φόρων -οι οποίοι αποτελούν κυρίως έσοδα των επικουρικών ταμείων- είναι απαίτηση της Τρόικα καιμνημονιακή υποχρέωση, ενώ η έρευνα έχει δείξει μέχρι στιγμής φόρους που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.
    Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί 37 φόροι υπέρ τρίτων και μη ανταποδοτικές χρεώσεις, ωστόσο προτού καταργηθούν, θα πρέπει να υπολογιστεί ο δημοσιονομικός τους αντίκτυπος, καθώς μεγάλοι χαμένοι της κατάργησης και της μη ανακοίνωσης των εκατοντάδων φόρων, τελών και κρατήσεων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, κύρια και επικουρικά.
    Τα έσοδα, που θα χάσουν 23 ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, το πρώην ΤΕΒΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΝΑΤ, το πρώην Ταμείο ΕμπόρωνΣυντάξεων ΝομικώνΣτρατούΝαυτικούΞενοδόχωνΕθνικής Άμυνας, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι φόροι υπέρ τρίτων που κατευθύνονται και σε άλλους φορείς (υπουργεία, ΟΤΑ, σύλλογοι κ.λπ.) υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου