ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Προσοχή! τουρκικό σχέδιο εν εξελίξει

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 10, 2014 at 10:26 πμ, Last Updated: 
kountouriotis
Και έτερο τουρκικό πλοίο σεισμικών ερευνών  κατεβαίνει στην Κύπρο – ρωσικό αποβατικό πλοίο στην περιοχή
Η Τουρκία καθώς διαφαίνεται τις τελευταίες ώρες , έχει σχεδιάσει και εκτελεί κατά γράμμα «ειδικό σχέδιο», για να ανεβάσει και άλλο  την ένταση στην περιοχή.  Σκοπός της η διάρρηξη πάση δυνάμει, του μετώπου Ελλάδος, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κύπρου , ακόμα και εάν χρειαστεί να γίνει « ναυτικό επεισόδιο»,όπως αναφέρουμε με σειρά άρθρων στο   Pentapostagma.gr.

Η Άγκυρα εξέδωσε ανακοίνωση ότι ένα τουρκικό πλοίο σεισμικών ερευνών(;) θα διενεργήσει έρευνα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στην ίδια θαλάσσια  περιοχή,  όπου πραγματοποιεί γεωτρήσεις η ιταλο-κορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα  hurriyetdailynews.
Οι τούρκοι αντιτίθεται στην εκμετάλλευση της θαλάσσια περιοχής των ενεργειακών αποθεμάτων, πριν επιτευχθεί μια συμφωνία για την επίλυση της διαίρεσης του νησιού , γράφει η τουρκική εφημερίδα .Kanaris
Επίσης σε μια καλή επίδειξη « ψυχολογικού πολέμου», και μόνο, ο Τούρκος  ΑΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου  που συμμετείχε στην ναυτική άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα 2014» η οποία διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε με βαρύγδουπο ύφος ότι:
«Οι κανόνες εμπλοκής παραδόθηκαν από τον  Πρωθυπουργό  στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων και από εκεί στο Γενικό Επιτελείο ναυτικού . Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό στο θέμα αυτό, θα ακολουθήσουμε τους κανόνες εμπλοκής».
Κάθε πολεμικό πλοίο που αποπλέει για οποιαδήποτε άσκηση, διαθέτει « κανόνες εμπλοκής», από το εκάστοτε  γενικό επιτελείο ναυτικού. Αυτά σε άλλους, όχι στους αξιωματικούς , υπαξιωματικούς και ναύτες του ελληνικού  Πολεμικού Ναυτικού . Αν φοβούνται κάποιοι, αυτοί είναι οι Τούρκοι, που έχουν και ρητό μάλιστα το οποίο λέει ότι « ο Αλλάχ έδωσε την θάλασσα στους Ρωμιούς».
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το ρωσικό αποβατικό  πλοίο (BDK) «Alexander Shabalin» βρίσκεται στην Μεσόγειο, όπου θα πραγματοποιήσει ασκήσεις, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του στόλου της Βαλτικής.
Το ρωσικό αποβατικό  πλοίο (BDK) «Alexander Shabalin», φορτωμένο με ρώσους πεζοναύτες περιπολεί στην περιοχή του συριακού λιμανιού της Ταρτούς στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο ρωσικός στόλος  Μεσογείου εναλλάσσει τις μονάδες επιφανείας με πλοία και  σκάφη του στόλου του Ειρηνικού, της Βόρειας θάλασσας , της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας. Υλικοτεχνική υποστήριξη παρέχεται στην  Μεσόγειο στον λιμένα της  Ταρτούς (Συρία).
Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και με μια ψύχραιμη ματιά, η περιοχή μυρίζει «μπαρούτι» . Ας επικαλεσθούμε τους αγίους της ορθοδοξίας μας, και ας είναι και η Παναγιά μαζί μας .
Με πληροφορίες από  ria.ru, hurriyetdailynews.com


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου