ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Δικαστήριο εξέδωσε διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου για τα αναδρομικά των δικαστών

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   "



6.Δικαστήριο εξέδωσε διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου για τα αναδρομικά των δικαστών
defencenet.gr
    Στην αντεπίθεση πέρασαν οι δικαστές, καθώς εκδόθηκε από τοΕιρηνοδικείο Αθηνών η πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου, για τα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών, τα οποία κούρεψε με τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών.
    Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει ο πρόεδρος Πρωτοδικών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης, στηριζόμενος στην πάγια νομολογία των Ανωτάτων Δικαστηρίων (Αρείου Πάγου και Μισθοδικείου). Ο επίμαχος δικαστικός λειτουργός ζήτησε και πέτυχε την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 28.063/2014 διαταγής πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την οποία επιδικάστηκε το 50% των οφειλόμενων αναδρομικών, τις οποίες περιέκοψε ο νόμος 4307/2014.
    Το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Μισθοδικείου επανάφερε τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012 ενώ όσον αφορά στα αναδρομικά αφενός μείωσε στο 50% τις συνολικές απαιτήσεις των δικαστών (100 εκατομμυρίων) αφετέρου τα υπόλοιπα τα δίνει σε δόσεις μέσα στην επόμενη τριετία. 
    Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει η επίδοση της διαταγής πληρωμής και η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ τα αιτήματα για έκδοση διαγαγών πληρωμής από δικαστές αναμένεται να είναι χιλιάδες με το δημόσιο να υποβάλλει ανακοπές για να μπλοκάρει τη διαδικασία.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστές μπαίνουν δυνατά στη μάχη της διεκδίκησης και της δεύτερης απόφασης τουΜισθοδικείου, που αφορά στη φορολογική εξομοίωσή τους με τους βουλευτές, δηλαδή την καθιέρωση και για τους ίδιους του αφορολόγητου 25% στις αποδοχές τους. 
      Ήδη δικαστικές Ενώσεις στα site τους έχουν αναρτήσει σχέδια αιτήσεων και διαταγών πληρωμής και αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσής τους για να προσφύγουν στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο μέχρι το τέλος του έτους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο παραγραφής των αξιώσεών τους.
    Επίσης, έχουν αναρτήσει υποδείγματα αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου που θα κατατεθούν στο Μισθοδικείο. Οι νέες αυτές αγωγές αφορούν στις αναδρομικές διαφορές των αποδοχών τους για το διάστημα από1.8.2012 έως 30.6.2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου