ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Υπέρ της εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή η κοινή γνώμη

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ «ΨΑΛΙΔΑΣ» ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ

08/12/2014
Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι το 57% των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, στην οποία καθρεφτίζεται η επιθυμία να μην πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ειδικότερα σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, σε ερώτηση για το τι είναι καλύτερο για τη χώρα, 57% των ερωτηθέντων απαντούν ότι επιθυμούν η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και 37% να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές.
Όσον αφορά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη περίπτωση το 81% επιθυμεί εκλογή Προέδρου έναντι του 10% που θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 71% θέλει πρόωρες εκλογές και το 24% εκλογή Προέδρου.
Επίσης, στην ίδια δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου παρατηρείται μείωση της «ψαλίδας» μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,6%, έναντι 25,5% της ΝΔ.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,6%, το Ποτάμι με 4,1%, η Χρυσή Αυγή με 3,9%, οι ΑΝΕΛ με 2,2% και η ΔΗΜΑΡ με 1,4%. «Άλλο» απαντούν 8,2% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 11%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 26%απάντησε «κανένας».

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου