ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ

01/12/2014
Για το καλό  του σώματος, όπως ο ίδιος ανέφερε, ο 28χρονος αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, υπέβαλε την παραίτησή του.

Η παραίτηση του αστυνομικού έγινε δεκτή από την αρμόδια εισαγγελία.
Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το θανάσιμο τραυματισμό του έφηβου Αφροαμερικανού, ο Ουίλσον απέστειλε επιστολή στην έδρα της αστυνομίας ισχυριζόμενος ότι παραιτείται λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, όπως έγραψε τοπική εφημερίδα.
«Ήλπιζα να συνεχίσω να εργάζομαι στην αστυνομία, αλλά και η ασφάλεια των άλλων αξιωματικών της αστυνομίας και της ευρύτερης κοινότητας έχουν μεγάλη σημασία για μένα», αναφέρει ο Ντάρεν Ουίλσον στην επιστολή του. «Μου είπαν ότι αν συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου, θα υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους και τους αστυνομικούς Φέργκιουσον, ένα ενδεχόμενο που έπρεπε να σταματήσει», προσθέτει ακόμη ο αστυνομικός.
Στο μεταξύ, διαδηλώσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή σε πολλά καταστήματα κατά την ημέρα των εκπτώσεων της «Μαύρης Παρασκευής» στις ΗΠΑ.
Στη διάρκεια της «Μαύρης Παρασκευής» πολλά καταστήματα προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις και παραδοσιακά οι καταναλωτές προσέρχονται μαζικά. Διαδηλωτές απέκλεισαν ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε 15 συλλήψεις, ενώ ακτιβιστές σε όλη τη χώρα δήλωσαν πως ενθαρρύνουν ένα μποϊκοτάζ των εκπτώσεων της «Μαύρης Παρασκευής» για να τονίσουν την αγοραστική δύναμη των Αφροαμερικανών.
Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από 200 άνθρωποι επιχείρησαν να εμποδίσουν τα ψώνια των καταναλωτών οργανώνοντας μια διαμαρτυρία μπροστά από το κατάστημα Macy's στη Χέραλντ Σκουέρ. Η πορεία τους εισήλθε στο ισόγειο του καταστήματος, όπου προσωπικό και πελάτες τους κοιτούσαν με καταφανή έκπληξη.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου