ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σύγκριση στόχων τουρκικής και ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: Δεκεμβρίου 15, 2014 at 12:57 μμ, Last Updated: 
turkie
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Η Τουρκία θέτει τις στέρεες βάσεις σχετικά με τον φιλόδοξο στόχο, να παράγει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος και να καταστεί «πλήρως τεχνολογικά ανεξάρτητη», σε χερσαία , ναυτικά και εναέρια οπλικά συστήματα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας hurriyetdailynews.com .

«Κατασκευάζουμε τα δικά μας πολεμικά πλοία και όλα τα χερσαία οχήματα μας, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης . Κατασκευάζουμε επίσης τα δικά μας επιθετικά ελικόπτερα και πολεμικά πλοία . Ένα άλλο πράγμα που σχεδιάζουμε, είναι η παραγωγή του τουρκικής κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός στο κρατικό Πρακτορείο Anadolu στις 14 Δεκεμβρίου.
Ο Γιλμάζ τόνισε ότι ο κύριος στόχος της Τουρκίας, είναι να είναι σε θέση η χώρα, να παράγει όλα τα χερσαία, ναυτικά και εναέρια οπλικά συστήματα από την εγχώρια αγορά, και με την μελλοντική κατασκευή του μαχητικού αεροσκάφους να ολοκληρώσει το μέρος που λείπει.
«Εμείς ελπίζουμε ότι θα είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι και πλήρως ισχυροί όταν αυτό επιτευχθεί», είπε ο Γιλμάζ. «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για πλήρη ανεξαρτησία, αν δεν έχουμε μια ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο υλοποιούμε μεγάλες επενδύσεις στην αμυντική μας βιομηχανία», κατέληξε ο ίδιος.
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία καλύπτει σήμερα το 55 τοις εκατό των αναγκών του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος είπε στόχος της κυβέρνησης είναι, η περεταίρω ενίσχυση έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του τουρκικού στρατού έως το 2023.
Νωρίτερα αυτό το έτος, η Τουρκία ζήτησε προσφορές από διεθνείς εταιρείες για την κατασκευή κινητήρα αεροσκαφών GE, με την Rolls-Royce και την Pratt & Whitney να υποβάλουν προσφορές για την κατασκευή του μελλοντικού τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους .
Η τουρκική κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούλησή της, να αναπτύξει αυτό το νέο τουρκικό μαχητικό με την κωδική ονομασία TF-X, προσεγγίζοντας με σκεπτικισμό όλους τους εκπροσώπους των διεθνών εταιρειών.
Σύμφωνα με ανάλυση στο Pentapostagma.gr, η Τουρκία από καιρό επιθυμεί να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος , αλλά ορισμένοι αναλυτές και εμπειρογνώμονες της αμυντικής βιομηχανίας εγείρουν σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τη σκοπιμότητα του προγράμματος, καθώς και τις τεχνικές ικανότητες της τουρκικής βιομηχανίας.
Το έτερο σοβαρό δεδομένο παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού είναι ότι όλα τα υπάρχοντα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως οι κορβέτες Milgem, τα επιθετικά ελικόπτερα Τ-129, η το νέο άρμα μάχης Altay, βασίζονται σε ξένα υποσυστήματα , κινητήρες, πυροβόλα και διάφορα άλλα. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα πιθανό εμπάργκο αυτών των συστημάτων, από τις χώρες που εισάγονται, η τουρκική βιομηχανία θα μείνει εντελώς «γυμνή», χωρίς καμία δυνατότητα. Από την άλλη πλευρά όμως, η τεχνογνωσία που αποκτούν οι τούρκοι επιστήμονες είναι τεράστια, κάτι που θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμη για μακρινό μέλλον.
Αντίστοιχα η ελληνική πολεμική βιομηχανία, αν και ξεκίνησε νωρίτερα από την τουρκική, τις δραστηριότητες της , απώλεσε τεράστιες ευκαιρίες από αστοχίες και μεγάλα λάθη. Τώρα με δεδομένη την οικονομική κρίση δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια, για την ενεργοποίηση ενός τομέα ιδιαίτερα κρίσιμου για την εθνική άμυνα. Όταν η χώρα κάποτε βγει από το τούνελ , ελπίζουμε να βρεθούν κατάλληλοι «άνθρωποι», να δώσουν την απαραίτητη ώθηση ώστε η χώρα μας να καταστεί πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν μυαλά και διάθεση , αυτό που λείπει και πάντα έλειπε σε αυτήν την χώρα, είναι η οργάνωση και οι σοβαροί άνθρωποι. Θα βρεθούν και αυτοί με την πάροδο του χρόνου, και περνώντας η χώρα δια πυρός και σιδήρου, θα βρει το απαραίτητο βηματισμό για το μέλλον.
pentapostagma.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9.html#ixzz3M4zKQO4K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου