ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αμερικάνοι πεζοναύτες και Γάλλοι χωροφύλακες σε άσκηση «ελέγχου πλήθους» για ποιόν ετοιμάζονται;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: 
ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σε γαλλικό κέντρο εκπαίδευσης , βόμβες μολότοφ εκρήγνυνται, δακρυγόνα γεμίζουν τους δρόμους, όπου οι αμερικανοί πεζοναύτες την αποκαλούμενης «Air-Ground Task Force», Αφρικής και η γαλλική χωροφυλακή με θωρακισμένα οχήματα, προσπαθήσουν να ελέγξουν το πλήθος των «ταραχοποιών» σε μια υποτιθέμενη πόλη, στα πλαίσια κοινής άσκησης.

Αυτό είναι το σενάριο πάνω στο οποίο εκπαιδεύονται οι αμερικανοί πεζοναύτες και οι γάλλοι χωροφύλακες , με σκοπό τον έλεγχο των ταραχών, βάση συγκεκριμένων τεχνικών, στο Εθνικό κέντρο εκπαίδευσης της γαλλικής Χωροφυλακής στο «St. Astier», στην Γαλλία, από 1 έως 5 Δεκεμβρίου 2014.
Οι γάλλοι χωροφύλακες, όπως και οι αμερικανοί πεζοναύτες του SPMAGTF-Task Force Group Αφρικής, καλούνται να θέσουν υπό έλεγχο την αυξανόμενη αστάθεια, αποκαθιστώντας την ειρήνης και την προστασία των εθνικών συμφερόντων στο εξωτερικό. Η ιδέα να ενεργούν από κοινού πεζοναύτες και χωροφύλακες από κοινού σε τέτοιου τύπου « επιχειρήσεις» ήρθε περίπου πριν από 10 χρόνια. Και οι δύο χώρες ενισχύσουν τις πρεσβείες, στο όνομα μιας τρομοκρατικής απειλής ή μιας εκδήλωσης κρίσης.
Κατά την διάρκεια των πολυήμερων ασκήσεων , οι αμερικανοί πεζοναύτες και οι γάλλοι χωροφύλακες άντλησαν κοινά ιστορικά διδάγματα, ειδικές εκπαιδεύσεις σε διαδικασίες συνοδείας και στον έλεγχο ταραχών, οι οποίες διεξήχθησαν με την χρήση πραγματικών πυρών.
Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με ένα σενάριο που προσομοιώνει μια κρίση σε μια ξένη χώρα, και απαιτείται η προστασία της αμερικανικής και γαλλικής πρεσβείας, από την επίθεση μεγάλου πλήθους και ειδικών μονάδων ελέγχου ταραχών.
«Οι εγκαταστάσεις και κατάρτισης σε St. Astier προσέφερε μια μοναδική εμπειρία που δεν είμαστε σε θέση να προσομοιώσουμε στην αεροπορική βάση Μορόν», δήλωσε ο αμερικανός λοχαγός Brian Green, υπεύθυνος αξιωματικός της άσκησης για το τμήμα SPMAGTF.
us 1
«Η ικανότητα να χρησιμοποιούν βλήματα από καουτσούκ, βόμβες μολότοφ, και αέριο CS κατά τη διάρκεια μιας προσομοίωσης ταραχών έφερε μια μεγαλύτερη αίσθηση του ρεαλισμού στην εκπαίδευση. Οι Γάλλοι χωροφύλακες και οι αμερικανοί πεζοναύτες, «έχτισαν» σίγουρα μια διαρκή σχέση που θα συνεχιστεί μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης στο μέλλον και θα αποδειχθεί ισχυρή, αν κληθούν να συνεργαστούν στην Αφρική, δήλωσε ο ίδιος .
Η αμερικανική δύναμη SPMAGTF-CR-AF είναι προετοιμασμένη να ανταποκριθεί σε ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή της αμερικανικής διοίκησης Αφρικής συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των αμερικανικών Πρεσβειών των επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας και αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών, την Ανάκτηση αεροσκαφών και προσωπικού (TRAP), την εκπαίδευση κρατών-εταίρων, καθώς και άλλες αποστολές.
Όσο για την Αφρική πολύ αμφιβάλουμε για εκδηλώσεις αυτού του τύπου στις χώρες αυτές, λόγω πείνας και ανεξέλεγκτης δράσης των ισλαμιστών ανταρτών. Η Αφρική κινδυνεύει από τον ισλαμικό στρατό όχι από ταραχές, για αυτό και η Γαλλία έχει αποστείλει στο Μάλι μονάδες της γαλλικής λεγεώνας, λόγω της κρισιμότητας των εχθροπραξιών . Οι ταραχές σύμφωνα και παλαιότερο άρθρο στο Pentapostagma.gr, είναι κάτι που φοβούνται στην Ευρώπη και στην Γαλλία λόγω μεγάλου αριθμού ισλαμιστών μεταναστών. Σε όλη την Ευρώπη οι ισλαμιστές μετανάστες αποτελούν καζάνι που βράζει, και εάν προσθέσουμε και την οικονομική κρίση , τότε το μίγμα είναι άκρως θανατηφόρο.
Σύμφωνα όμως με παλαιότερα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, υπάρχουν μυστικές προετοιμασίες για την επέμβαση ειδικής ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης EUROGENDFOR στην Ελλάδα με στόχο την άμεση καταστολή των λαικών κινητοποιήσεων , λόγω οικονομικού αδιεξόδου.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής , οι οποίες στην ουσία είναι στρατός που θα χρησιμοποιούν τα κράτη, στην προσπάθεια να φανεί ότι δεν αναμειγνύουν το δικό τους στρατό αλλά Ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης.
Η οικονομική κρίση η οποία θα συνοδεύεται από κοινωνικές αναταραχές θα δώσει στις Βρυξέλλες την καλοδεχούμενη ευκαιρία να τεστάρει την ικανότητα επέμβασης της μυστικής ομάδας, η οποία έχει δημιουργηθεί για την πάταξη των αναταραχών στην Ευρώπη.
us 3
Τη στιγμή που οι Βρυξέλες και το Βερολίνο , απαιτούν , απαιτούν… και στους Ελληνικούς δρόμους συσσωρεύεται ο μεγάλος θυμός.
Σύμφωνα με ανάλυση Pentapostagma.gr, δεν γνωρίζουμε εαν και κατά πόσο υπάρχουν μυστικά σχέδια εκπορευόμενα από Βρυξέλλες ή Βερολίνο για πιθανό σχέδιο επέμβασης της ειδικής ευρωπαϊκής δύναμης EUROGENDFOR στην Ελλάδα με στόχο την καταστολή των διαδηλώσεων, απεργιών και κάθε είδους λαϊκής αντίδρασης . Πάντως τα γεγονότα τρέχουν και τα πρόσφατα γεγονότα στα Εξάρχεια, καταδεικνύουν την σφοδρότητα των μελλοντικών συγκρούσεων , λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι αντιεξουσιαστές, που επιθυμούν να δουν θύματα από την πλευρά της αστυνομίας. ίδωμεν…..
pentapostagma.gr






πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%87%cf%89%cf%81.html#ixzz3M4tpFPMG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου