ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Καλοκαιρία τα Χριστούγεννα – Ο χεμώνας έρχεται αγριεμένος – Αναλυτική πρόγνωση

Posted: 
ilios_kairos_paralia_madata_955803285
Καλός θα είναι ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, όπου μόνο στα δυτικά αναμένονται κάποιες νεφώσεις που θα δώσουν λίγες βροχές στο Ιόνιο. Το πρωί θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 4 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 17 και στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές της βόρειας χώρας με υψόμετρο πάνω περίπου από τα 800μ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από βορρά προς νότο από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κι έτσι τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η βροχή στις ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, θα μετατραπεί σε χιόνι όπου σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλη τη δυτική Μακεδονία αλλά και σε άλλες πόλεις της βόρειας χώρας, όπως η Έδεσσα, το Κιλκίς, η Νάουσα, η Βέροια, η Θεσσαλονίκη, ο Πολύγυρος, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη και η Ορεστιάδα. Τα φαινόμενα θα έχουν μικρή διάρκεια εκτός από τη Θράκη όπου θα είναι πιο έντονα και θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, θα εκδηλώνονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1100μ στα κεντρικά και πάνω από τα 1300μ στα νότια τμήματα. Και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς στα βόρεια, τους 14 στα κεντρικά και τα νότια και τους 17 στα νησιά του Αιγαίου. Στο Ιόνιο η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη και θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 7-8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.
Την Κυριακή νέα διαταρραχή θα επηρεάσει τη χώρα από τα δυτικά με βροχές στα πεδινά και αρκετά χιόνια στα ορεινά. Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες ίσως χιονίσει και πάλι σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους ανεβάζοντας τη θερμοκρασία.
Άκρως χειμωνιάτικο φαίνεται να είναι το σκηνικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά στοιχεία, θα μιλάμε για ισχυρό παγετό ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα βόρεια πεδινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Στο meteo-news.gr παρατηρούμε την εξέλιξη των στοιχείων γι αυτή τη σημαντική μεταβολή και θα επανέλθουμε με νεότερο άρθρο τις επόμενες ημέρες.
Το meteo-news.gr σας έυχεται καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!!
Επιμέλεια: meteo-news.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%bf-%cf%87%ce%b5%ce%bc%cf%8e%ce%bd%ce%b1%cf%82.html#ixzz3N2gdTgGa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου