ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Το ΣτΕ απειλεί με πρόστιμο το ΥΠΟΙΚ για τα αναδρομικά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ

ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΗΡΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 50%Με άμεση επιβολή κυρώσεων (πιθανότατα προστίμου) απειλούνται πλέον η κυβέρνηση και το ελληνικό Δημόσιο επειδή δεν έχουν συμμορφωθεί μέχρι σήμερα πλήρως (αλλά μόνο εν μέρει) στις δικαστικές αποφάσεις που τον περασμένο Ιούνιο δικαίωσαν τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες κ.λπ.


Στις 08/01/15 συζητήθηκαν... στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση ειδικής επιτροπής του ανώτατου δικαστηρίου υπό τον πρόεδρό του Σ. Ρίζο, οι αιτήσεις διαφόρων ενώσεων και ομοσπονδιών επιμέρους κλάδων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, με τις οποίες επιδιώκεται να αναγνωριστεί δικαστικά το γεγονός ότι δεν έχουν εκτελεστεί όπως πρέπει οι αποφάσεις της Ολομέλειας ΣτΕ που στις 13/6/14 έκριναν αντισυνταγματικές και άκυρες τις τελευταίες περικοπές που επήλθαν στις αποδοχές τους με τον Ν. 4093/12.


Στη συνεδρίαση, όπου παρέστησαν νομικοί εκπρόσωποι των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας αλλά και του Δημοσίου, εξηγήθηκε αναλυτικά ότι με, βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ, το κράτος όφειλε να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλεπόταν αφενός η ταχεία καταβολή των αναδρομικών (από 1ης/8/12 μέχρι και τον Ιούνιο 2014) για......Περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου