ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ένας ιός το "όπλο" Ελληνίδας επιστήμονος κατά του καρκίνου!



Ένας ιός το "όπλο" Ελληνίδας επιστήμονα κατά του καρκίνου



Ένα διαφορετικό «όπλο» χρησιμοποιεί η Εύα Γαλάνη, η επιστήμονας της Mayo Clinic, στη μάχη κατά του καρκίνου.

Επικεφαλής του τμήματος Μοριακής Ιατρικής της Mayo Clinic, στο Rochester της Minnesota, η ογκολόγος Δρ. Γαλάνη, ακολουθεί μια μέθοδο στον αγώνα κατά του καρκίνου, που σε πολλούς θα ακουστεί παράξενη.
Συγκεκριμένα, η ομάδα της Δρ. Γαλάνη χρησιμοποιεί στελέχη του ιού της ιλαράς, κατασκευασμένα στο εργαστήριο, για να «εξαφανίζει» συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.
Ο ιός εισέρχεται -επιλεκτικά- σε καρκινικά κύτταρα, τα οποία -εν συνεχεία- ενώνονται με άλλα κοντινά κακοήθη κύτταρα και αυτοκαταστρέφονται, χωρίς να βλάπτουν τον υπόλοιπο οργανισμό.

Το θέμα προέβαλε προσφάτως το Fox News, αναφερόμενο στην μέθοδο η οποία αναπτύχθηκε στο εργαστήριο της Δρ. Γαλάνη, για τις πρωτοποριακές θεραπείες του καρκίνου.

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή η μέθοδος μεταφέρθηκε από το εργαστήριο στις κλινικές δοκιμές μέσα σε -μόνο- 3 χρόνια, όταν για κάτι ανάλογο -συνήθως- απαιτούνται 5 με 10 χρόνια προκειμένου οι εργαστηριακές ανακαλύψεις να φθάσουν στους ασθενείς.
Εκτός από τον καρκίνο των ωοθηκών, οι μοριακές αυτές θεραπείες στοχεύουν και άλλους καρκίνους, όπως είναι οι όγκοι του εγκεφάλου, ο καρκίνος του στήθους, του προστάτη, το μελάνωμα και το σάρκωμα.


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου