ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πρ. Παυλόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ

17/03/2015
Το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνά κανείς απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά το χαιρετισμό του προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα, κι αυτό δεν πρέπει να λησμονείται», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.
Επιπλέον, διαμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης και οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε, επίσης, ότι οι θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τις απολαβές τους, δεν έχουν μειώσει το ηθικό τους και τόνισε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίσει τα μέσα για την αποστολή τους, αλλά και το κύρος που τους αναλογεί.
Διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος τίθεται στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και θα κάνει τα πάντα, στο μερίδιο που τού αναλογεί, για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, καθώς και ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις οικογένειες των πεσόντων εν καιρών πολέμου και εν καιρώ ειρήνης.
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από την πλευρά του τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σύμβολο ενότητας και διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά θα ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτελεσματική λειτουργία τους.
Όπως είπε, τα εθνικά θέματα παραμένουν ανοιχτά, ζήτησε τεταμένη προσοχή και ετοιμότητα και επανέλαβε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου