ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Blogger σύζυγος γυναικολόγου εξομολογείται: Πώς επηρεάζει τη ζωή μας το επάγγελμά του

Blogger σύζυγος γυναικολόγου εξομολογείται: Πώς επηρεάζει τη ζωή μας το επάγγελμά του
28|04|2015 12:10
Οσο παράλογο και αν ακούγεται, η γυναίκα ενός γυναικολόγου πολλές φορές γίνεται το επίκεντρο μιας παρέας και καλείται να απαντήσει σε περίεργες ερωτήσεις που αφορούν εκείνη και τον άντρα της.

Η Erris Langer Klapper, δικηγόρος στο επάγεγλμα και blogger, της οποίας ο άνδρας είναι γυναικολόγος, παρουσιάζει τις απαντήσεις που έδωσε στις συνηθισμένες ερωτήσεις που της κάνουν.
«Οχι, δεν με ξεγέννησε ο άντρας μου»
Οπως λέει η ίδια, αυτή είναι η ερώτηση που της κάνουν οι περισσότεροι. Είναι λίγοι οι γυναικολόγοι που είναι υπεύθυνοι για τον τοκετό της γυναίκας τους. «Νομίζω πως είναι κάτι ''ανήθικο'' η εμπλοκή συναισθημάτων με την ιατρική ιδιότητα», αναφέρει.
«Οπως όλοι οι άνδρες, έτσι και ο δικός μου ήταν πάρα πολύ αγχωμένος κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ηταν χάλια. Σίγουρα δεν θα μπορούσε να με ξεγεννήσει σε αυτή την κατάσταση».
«Δεν είναι ότι δεν δίνει φάρμακα χωρίς συνταγή»
Η Erria περιγράφει ένα περιστατικό με τη γειτόνισσά της, η οποία ξύπνησε με πρόβλημα στο ουροποιητικό της σύστημα και επειδή δεν ήθελε να ενοχλήσει τον δικό της ιατρό, ζήτησε από εκείνη να πάρει τηλέφωνο τον άνδρα της!
Η δικηγόρος εξηγεί πως δεν είναι απλό ο άνδρας της να γράφει φάρμακα στους ασθενείς χωρίς να τους εξετάζει και χωρίς να διαπιστώνει τι ακριβώς έχουν.
«Οχι, δεν με ενοχλεί που βλέπει άλλες γυναίκες γυμνές»
Η ερώτηση για το εάν την ενοχλεί που ο άνδρας της συναναστρέφεται καθημερινά με άλλες γυναίκες που είναι γυμνές είναι μία από τις πιο συνηθισμένες.
«Μπορεί μερικοί άνδρες να θεωρούν πως είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου, αλλά οι γυναίκες ξέρουν καλύτερα», λέει η Erris.
Οπως αναφέρει, οι γυναίκες γνωρίζουν πως η επίσκεψη στο γυναικολόγο είναι περισσότερο άβολη, οπότε «όχι, δεν με νοιάζει αν ο άνδρας μου έρχεται σε επαφή με άλλες γυναίκες», λέει.
«Διαχωρίζουμε το σπίτι από τη δουλειά»
Η Erria ξεκαθαρίζει κάθε φορά στους συνομιλητές της πως ο άνδρας της συμπεριφέρεται φυσιολογικά και όχι σαν ιατρός, τονίζοντας πως ποτέ δεν την έχει εξετάσει στο σπίτι, εκτός από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
«Διαχωρίζοντας το σπίτι από το ιατρείο, τα πράγματα λειτουργούν φυσιολογικά όταν είμαστε οι δυο μας», αναφέρει.
«Κι όμως δεν έχω πτυχίο Ιατρικής»
Πολλές από τις ερωτήσεις που δέχεται η Erria ξεκινούν ως «είμαι βέβαιη ότι γνωρίζεις επειδή ο άνδρας είναι γυναικολόγος τι είναι...».
Η δικηγόρος τονίζει πως επειδή ο άνδρας της έχει αυτή την ιδιότητα δεν σημαίνει πως έχει πτυχίο Ιατρικής.
«Μπορεί να ξέρω μερικά πράγματα, αλλά αυτό δεν με καθιστά ικανή να απαντώ σε ερωτήσεις και να κάνω διάγνωση», τονίζει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου