ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ραβασάκια 5 δισ. στέλνει η Εφορία από Σεπτέμβριο: Φόροι, ΕΝΦΙΑ, τέλη...


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 17.8.15 | 
 Η συμφωνία φέρνει τον μακρύ κατάλογο λογαριασμών που πρέπει να πληρωθούν από τα τέλη Αυγούστου έως και το τέλος του χρόνου. Στις 31/8 αρχίζει η φοροκαταιγίδα που αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ.
Τι πρέπει να πληρωθεί:

-φόρος εισοδήματος
-ειδική εισφορά αλληλεγγύης
-τέλος επιτηδεύματος
-φόρος πολυτελούς διαβίωσης
-ΕΝΦΙΑ
-τέλη κυκλοφορίας οχημάτων,
-Δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές 

Πότε πρέπει να πληρωθεί:

Φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελείας, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος θα έρθουν μαζί με το εκκαθαριστικό. Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Αυγούστου, η δεύτερη στα τέλη Σεπτέμβρη και η τρίτη μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι που έκαναν φορολογική δήλωση μετά τις 18 Ιουλίου θα έχει υπολογιστεί και η αύξηση τυχόν φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., τις πισίνες και για τα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα στα οποία επιβάλλεται για πρώτη φορά.

Εκτακτη εισφορά: Για όσους έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Θα πληρώσουν όσα είχαν υπολογίσει, είτε μέσω της φορολογικής τους δήλωσης, είτε μέσω της μηνιαίας παρακράτησης του μισθού τους. Οσοι, όμως, έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, με δεδομένο ότι οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα αυτά αυξήθηκαν με το νέο Μνημόνιο αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2015, θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

Η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο και η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να καταβληθεί τον Οκτώβριο. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών θα πρέπει να καταβάλλουν τις δόσεις τους κανονικά.

Οι αυξήσεις και οι αλλαγές που έρχονται

Στη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική 2016 - 2019 που θα έχει εκπονηθεί θα προβλέπεται μεταξύ των άλλων η αύξηση της φορολογίας των αγροτών (20% το 2016 και 26% το 2017), επίσης θα προβλέπεται η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο εισόδημα από ενοίκια στο 15% από 11% για κάτω των 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για πάνω από 12.000 ευρώ, όπως και η μείωση κατά 50% της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για το 2016.

Τον Νοέμβριο, μεταξύ των άλλων, θα διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα αλλάξει ο νόμος Κατσέλη και θα δημιουργηθεί η Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου.

Τον Δεκέμβριο πρόκειται να επανεξεταστεί όλο το σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας στη χώρα σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να περιοριστούν οι παροχές κατά 0,5% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση και θα δημιουργηθεί σύστημα μόνιμης κινητικότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου