ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Προτεραιότητα για το ΓΕΕΘΑ η Συνυπηρέτηση των Συζευγμένων Στελεχών των Ε.Δ!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Προτεραιότητα για το ΓΕΕΘΑ η Συνυπηρέτηση των Συζευγμένων Στελεχών των Ε.Δ!
Όχι ‘’προτεραιότητα’’, που σαν όρος ‘’σηκώνει πολύ νερό’’, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ πρέπει να είναι.
Εφόσον το επιθυμούν, βεβαίως….. )
Δεν μπορώ να καταλάβω ( ή μάλλον μπορώ, γιατί τα έζησα ) γιατί χρειάζονται Διαταγές για να εφαρμοστούν ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πράγματα.
    Η συνυπηρέτηση των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Υπηρεσία, με αυξημένη θεσμική κατοχύρωση, καθώς προβλέπεται στο άρθρο 4 της Φ.411/253437/Σ. 2358/1-7-2013 Απόφασης κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1631 Β’).
    Η Διακλαδική Επιτροπή Συνυπηρετήσεων αποτελεί μία πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου που θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά για την αντιμετώπιση των συνυπηρετήσεων των συζευγμένων στελεχών, όταν αυτά ανήκουν σε άλλο Κλάδο.
    Σε όλες τις περιπτώσεις συνυπηρετήσεων, εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι οικογενειακές ανάγκες των στελεχών.
    Αρχικά η σύσταση της εν λόγω Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με διοικητική εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, το Μάρτιο 2012, ως άτυπο συμβουλευτικό όργανο. Εντούτοις η χρησιμότητά της στην επίτευξη του μέγιστου δυνατού επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οδήγησε σε νομική αναβάθμισή της καθώς η συγκρότησή της περιλαμβάνεται πλέον στις ρυθμίσεις του άρθρου 4 της Φ.411/253437/Σ. 2358/1-7-2013 Απόφασης κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1631 Β’), με την οποία εξειδικεύονται οι όροι και οι διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης των μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού.
    Επιπλέον η Επιτροπή λειτουργεί ως σύνδεσμος με τις αντίστοιχες Επιτροπές των άλλων Υπουργείων, ώστε να εξασφαλισθεί η συνυπηρέτηση στελεχών που υπηρετούν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
    Στην Επιτροπή προεδρεύει ο Διευθυντής του Β’ Κλάδου (Προσωπικού) του ΓΕΕΘΑ και συμμετέχουν ως μέλη οιΔιευθυντές των αντιστοίχων Κλάδων των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ). Σε αυτή καλούνται ως μέλη και οιΔιευθυντές των Διευθύνσεων Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ, όταν αυτό απαιτείται.
    Η λειτουργία της Επιτροπής αυτής δεν υποκαθιστά ούτε αναιρεί την αρμοδιότητα γνωμοδότησης επί μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού, η οποία παραμένει στα οικεία Συμβούλια Μεταθέσεων, καθώς και της υποχρέωσής τους για απευθείας συνεργασία.
    Σκοπός της είναι να συμβάλλει στην ομαλή υλοποίηση των συνυπηρετήσεων των στελεχών που δεν ανήκουν στον ίδιο Κλάδο ή Κοινά Σώματα των ΕΔ και στην εξισορρόπηση των βαρών που αναλαμβάνουν οι Κλάδοι από τις μεταθέσεις αυτές, οι οποίες δε συναρτώνται άμεσα με την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου