Πρόκειται για τα συμπεράσματα τα οποία τίθενται σε εφαρμογή τις τελευταίες δεκαετίες από τις κυβερνήσεις όλων των κρατών, ιδίως του δυτικού κόσμου, ώστε να επιβληθεί το νέο μοντέλο ζωής και να οδηγηθούν οι καταστάσεις στην υλοποίηση των σκοτεινών σχεδίων τους.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈχουν επισημάνει ότι, ένα ποσοστό της τάξης του 1,7% περίπου, του πληθυσμού των δυτικών κοινωνιών, ΔΕΝ επιδέχεται καθόλου πλύση εγκεφάλου!
Είναι τα λεγόμενα «σκληρά καρύδια».
Φυσικά για την εν λόγω κατηγορία οι ιθύνοντες δεν διατηρούν καμία ανησυχία, αφού παραείναι μικρή για να μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στα θεμέλια του όλου συστήματος.
Σ’ αυτό το ποσοστό (1,7%) των «ανυπότακτων» δεν εντάσσουν περιθωριακά κοινωνικά στρώματα όπως ναρκομανείς, συμμορίες, κλοσάρ κλπ., ισχυριζόμενοι ότι τα ελέγχουν πλήρως!
Αν θελήσει κανείς να μεταπηδήσει σ’ αυτό το 1,7%, στην τάξη των σκληρών καρυδιών δηλαδή, θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά.
Δεν είναι παιχνίδι με αριθμούς αλλά για ολοκληρωτική στάση ζωής που αλλάζει άρδην τα πάντα στη ζωή του «ενδιαφερόμενου».
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά λοιπόν των ανθρώπων που δεν επιδέχονται εύκολα ή καθόλου πλύση εγκεφάλου είναι τα παρακάτω:
– Κατασταλαγμένη προσωπικότητα (όχι απαραίτητα αρτηριοσκληρωτική), που δεν στηρίζει τη συμπεριφορά της στα εξωτερικά μόνο ερεθίσματα αλλά έχει διαμορφώσει έναν σταθερό πυρήνα ερμηνείας της πραγματικότητας.
– Καλλιέργεια αξιών και ιδανικών που δύσκολα παραβιάζονται.
– Έλλειψη προσκόλλησης στο «φόβο της απώλειας» ή στην «ελπίδα της απόκτησης» υλικών αγαθών και κοινωνικής καταξίωσης.
– Ολιστική παιδεία – έναντι της μονομερούς εξειδίκευσης – και ευρύτερη σχέση με την τέχνη, τη φιλοσοφία και το διάβασμα γενικότερα.
– Δημιουργική και αυτοδύναμη εργασία, μέσα από την οποία εκφράζονται οι όποιες ψυχικές ανησυχίες.
– Διαμονή σε φυσικό περιβάλλον και σπίτι με απέριττη και λειτουργική διακόσμηση.
– Υγιεινή – κατά το δυνατόν – διατροφή και ζωντανό γυμνασμένο σώμα.
– Διατήρηση της διασκέδασης σε πλαίσια παρέας και ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας, με παράλληλη αποφυγή των καθιερωμένων χώρων κοινωνικής κοπαδοποιημένης συνάθροισης και εγκεφαλικής λαχανοποίησης (bar, σκυλάδικα, κλπ.)
Λίγο δύσκολο το παραπάνω πακέτο! Αλλιώς δεν θα ήταν 1,7%, τι λέτε; Όμως φαντάζεστε το εν λόγω ποσοστό να ανέβαινε στο 12%; Μιλάμε για αληθινή επανάσταση!
Δεδομένα Ελλάδας;
Το 1,7% σε ένα πληθυσμό 10.000.000 Ελλήνων αντιστοιχεί σε 170.000. Έναν τέτοιο αριθμό δηλαδή δεν τον λαμβάνουν υπόψη οι επικυρίαρχοι. Αν όμως το ποσοστό ανέλθει στο 12%, τότε αναφερόμαστε σε 1.200.000 Έλληνες που δεν επιδέχονται πλύση εγκεφάλου.
Ας αναλύσουμε εν τάχει το τι επικράτησε στην Ελλάδα κατά την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα για να βγάλουμε τα ανάλογα συμπεράσματα:
Αποσάθρωση της κοινωνίας με βομβαρδισμούς εκατομμυρίων μηνυμάτων για διάλυση της προσωπικότητας των Ελλήνων. Εκατομμύρια εξωτερικά ερεθίσματα προκειμένου ο Έλληνας να υποταχθεί στα νέα δεδομένα και δυτικά πρότυπα ζωής…
Διάλυση όλων των κοινωνικών, ιστορικών, εθνικών και θρησκευτικών αξιών της Ελλάδας.
Πλημμύρα καταναλωτισμού και διάβρωση των συνειδήσεων ώστε να θέλουν να γίνουν όλοι πλούσιοι και να διορισθούν στο Δημόσιο ή να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η τραπεζική εισβολή στη ζωή μας ήταν ανεπανάληπτη (κάρτες, δάνεια, μετοχές, καταναλωτισμός επί πιστώσει κ.ά.).
Διάλυση της παιδείας ώστε η νεολαία να μισήσει το διάβασμα, τα αρχαία ελληνικά, την ελληνική-χριστιανική φιλοσοφία και τα ελληνοχριστιανικά ιδανικά.
Αποτροπή επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα με παράλληλη δίωξη να διοριστούμε όλοι στο δημόσιο, έναν τομέα που, όπως αποδείχτηκε, καταρρακώνει κάθε υγιή επιθυμία ανάπτυξης της φαντασίας και δημιουργικότητας του Έλληνα! Γι’ αυτό όσοι έφυγαν στο εξωτερικό μεγαλούργησαν ενώ εδώ η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία απενεργοποίησε τα ψυχικά αποθέματα της νεολαίας.
Εγκωμιασμός και θεοποίηση του «κλεινόν άστυ»! Οι πάντες ωθήθηκαν να μείνουν στις μεγάλα αστικά κέντρα για όλες τις ευκαιρίες και χαρές της ζωής. Τέρμα η επαρχία, τέρμα το χωριό, τέρμα η φυσική ζωή… Τα σπίτια μας γέμισαν με χιλιάδες μπιζού, αξεσουάρ, φωτιστικά, διακοσμητικά, κορνίζες, βαζάκια, κεριά. Περιττό να αναφερθεί η εισβολή των τεχνολογικών συσκευών που εκπέμπουν θερμότητα και ακτινοβολίες…
Μετάλλαξη της φυσικής και μεσογειακής διατροφής μας προς το χείρον, με παράλληλη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, τεχνητών «βομβών» ενέργειας τύπου Red Bull και καθιέρωση του fast food ως θεού. Που να γυμναστεί κανείς στις πόλεις;;
Τέλος, η διασκέδαση του Έλληνα επεκτάθηκε σε χώρους που τον μειώνουν στο επίπεδο του λαχάνου… Ο όρος «ψυχαγωγία» (αγωγή της ψυχής) σήμερα μεταφράζεται σε ψυχοεγκεφαλική σηψαιμία.
Κοιτάζοντας βαθύτερα στα αίτια και την στρατηγική που εφαρμόστηκε στη χώρα μας, τεκμαίρεται ότι, όλα ήταν προσχεδιασμένα, μελετημένα, οργανωμένα με ένα σταθερό πλάνο υλοποίησης όλων των αντίθετων από την ψυχική ευμάρεια και άνοδο του πολίτη!
Η επιλογές σήμερα είναι δικές μας. Εμείς επιλέγουμε σε ποιο ποσοστό θα μεταπηδήσουμε, πληρώνοντας και το ανάλογο τίμημα φυσικά…
Γιώργος Αθανασίου
Λγός ε.α.
georgeatha@rocketmail.com