ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί οι Αμερικανοί τρώνε εκατομμύρια γαλοπούλες αλλά όχι τα αυγά τους;

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Γιατί οι Αμερικανοί τρώνε εκατομμύρια γαλοπούλες αλλά όχι τα αυγά τους;
    Το 2012 σε άρθρο του Explainer εξηγείται γιατί ενώ οι Αμερικανοί τρώνε τόνους κρέατος γαλοπούλας όμως δεν... ακουμπάνε τα αυγά τους.
    Οι Αμερικανοί, ειδικά την Ημέρα των Ευχαριστιώνκαταναλώνουν τεράστιες ποσότητες γαλοπούλας και ενώ πολλές φορές συνοδεύουν τα εδέσματα με αυγά από κότες, ποτέ δεν υπάρχουν στο τραπέζι των Αμερικανών αυγά από γαλοπούλα.
    Ποιος είναι όμως ο λόγος που οι Αμερικανοί δεν τρώνε τα συγκεκριμένα αυγά; Στην πραγματικότητα ο αιτία είναι ότι τα αυγά γαλοπούλας είναι πανάκριβα σε σχέση με αυτά από τις κότες.
    Μία κότα γεννά ένα αυγό σχεδόν κάθε μέρα, ενώ οι γαλοπούλες κάνουν αυγό κάθε 15 μέρες. Τα κοτόπουλα γεννούν αυγά μετά την ηλικία των 5 μηνών ενώ οι γαλοπούλες μετά τους 7 μήνες.
    Την ίδια ώρα μία γαλοπούλα χρειάζεται όσο χώρο καταλαμβάνουν οκτώ κοτόπουλα, ενώ τρώει πολύ περισσότερο από μία κότα.
    Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν τα αυγά μίας γαλοπούλας πανάκριβα, αφού κοστίζουν 2-3 δολάρια το ένα, ενώ τα αυγά από τις κότες κοστίζουν 1,61 δολάρια τα 12 και τα αυγά από "αλανιάρες" κότες κοστίζουν κοντά στα 3 δολάρια τα 12.
    Στην Ευρώπη οι γαλοπούλες εισήχθησαν τον 16ο αιώνα και τα αυγά τους μπήκαν στην κουζίνα, ειδικά των Άγγλων.
    Οι σεφ του 19ου Αιώνα πίστευαν ότι τα αυγά της γαλοπούλας κάνουν καλύτερη σως από αυτά μίας κότα.
    Ο διάσημος Γάλλος σεφ της Βικτοριανής Αγγλίας, Alexis Soyer, θεωρούσε ότι με τα αυγά γαλοπούλας μαγειρεύει κανείς καλύτερα.
   Τα αυγά γαλοπούλας θεωρήθηκε το 1500 - 1600 ότι ευθύνονται για τη λέπρα, όμως οι κατήγοροι έκαναν λάθος, με την ασθένεια να μεταφέρεται από τα Αρμαντίλος.
    Τα αυγά της γαλοπούλας περιέχουν ότι και αυτά του κοτόπουλου, όμως είναι πλουσιότερα, με διπλές θερμίδες, δύο φορές περισσότερο λίπος και τέσσερις φορές περισσότερη χοληστερίνη. Και τα αυγά της χήνας και της πάπιας είναι πλουσιότερα σε συστατικά από αυτά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου