1. Βοηθά την πέψη
Όταν καταναλώνεις μαύρο πιπέρι, οι γευστικοί κάλυκες διεγείρονται και στέλνουν σήμα στο στομάχι που του λέει να αυξήσει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος. Αυτό το οξύ βοηθά το σώμα να αφομοιώσει καλύτερα τα τρόφιμα.
πιπερι3


2. Καταπολεμάει το κρύωμα
Αν βάλεις το μαύρο πιπέρι στη διατροφή σου θα συμβάλει στην καταπολέμηση της συμφόρησης, ειδικά αν το προσθέσεις σε ένα φλιτζάνι τσάι μέντας.
πιπερι1
3. Είναι αντιοξειδωτικό
Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μπορούν να αποτρέψουν ή να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και έτσι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και ηπατικών προβλημάτων.