ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Πατριάρχης Μόσχας: «Σταματήστε τα φάρμακα των αμβλώσεων»

Φωνή αγωνίας από τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, για την αύξηση των φαρμάκων διακοπής της κύησης και άμβλωσης.

mosxas kirillos kali
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Έκκληση απεύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, σχετικά με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των φαρμάκων με στόχο την άμβλωση.

Ο Πατριάρχης μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σημείωσε ότι ο αριθμός των εκτρώσεων το 2015 έχει αυξηθεί, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να γίνει σχετική ενημέρωση στο σύστημα υγείας.
«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση των αμβλώσεων μέσω ειδικών φαρμάκων, τα οποία βλάπτουν σοβαρά την γυναίκα και αυτό πρέπει να περιοριστεί η να σταματήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.
Σε άλλο σημείο ο κ. Κύριλλος υπογράμμισε πως η ρωσική ομοσπονδία πρέπει να μην είναι τόσο φιλελεύθερη στο θέμα των αμβλώσεων, διότι με την έκτρωση παραβιάζεται ο νόμος του Θεού.
«Κάθε χρόνο χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ζωές παιδιών, και η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα όταν καθημερινά άνθρωποι διαπράττουν βρεφοκτονία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.
Ο Πατριάρχης παρουσίασε επίσης στοιχεία που κάνουν λόγο για 40 εκατομμύρια αμβλώσεις, υπογραμμίζοντας πως «οι αριθμοί είναι πολύ περισσότεροι αφού δεν καταγράφονται όλα τα περιστατικά.»
«Η Εκκλησία ζητά την διακοπή των εκτρώσεων από το δημόσιο σύστημα υγεία, αλλά και την διακοπή χημικών φαρμάκων διακοπής κύησης, χωρίς πρώτα η γυναίκα να μιλήσει με ειδικούς, ψυχολόγο η και έναν πνευματικό» ανέφερε κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου