Κι ενώ, πριν λίγο καιρό εξετάζαμε από αυτή εδω τη στήλη, τις κακές συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά πιο λιπαρά χωρίς να το ξέρεις, ένα νέο δεδομένο- άλλη μια αιτία- ήρθε να προστεθεί στη λίστα μας και να μας δώσει τη σωτήρια απάντηση στο ερώτημα: Γιατί τα μαλλιά μου λαδώνουν πιο συχνά απ΄ότι στο παρελθόν; Τι έχει αλλάξει; Γιατί μου συμβαίνει κάτι τέτοιο; Γιατί σε μένα;
Όχι δεν είναι η κληρονομικότητα , το DNA, το σαμπουάν, το conditioner ή οι πλανήτες, που εδώ και κάμποσο καιρό κατηγορείς αλλά είναι θέμα ψυχογενές (έτσι μου το χαρακτήρισαν οι φίλοι μου, που έχουν άμεση συνάφεια με το ιατρικό αντικείμενο)!
Συγκεκριμένα, η Francesca Fusco, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, ήρθε να δώσει μια νέα διάσταση στο θέμα της λιπαρότητας, υποστηρίζοντας πως το άγχος- εκτός όλων των άλλων «κακών»- κάνει τα μαλλιά μας να «λαδώνουν» πιο συχνά απ’ ότι συνήθως.
«Το στρες μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών και να προκαλέσει έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Και αυτές, είναι οι ίδιες ορμόνες που προκαλούν αυξημένη έκκριση σμήγματος στην επιδερμίδα, επόμένως ευθύνονται και για την εμφάνιση ακμής»!
Ναι καλά διάβασες, το beauty τρίγωνο των Βερμούδων, υπάρχει (Άγχος- Λιπαρά μαλλιά- Σπυράκια) και η μόνη λύση να το αποφύγεις είναι να δεις τα πράγματα πιο ΧΑ-ΛΑ-ΡΑ, όπως λένε και στη λατρεμένη Θεσσαλονίκη!
queen.gr