Ξέρει που ήσασταν και με ποιον, ξέρει το δώρο γενεθλίων που αγοράσατε για την μητέρα σας, και ποιον θα ψηφίσετε στις εκλογές. Ξέρει ακόμα και αν… σταθήκατε τυχερός εχθές το βράδυ,ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε μία από τις εφαρμογές που βοηθούν στη σύλληψη.

Ακόμη κι αν εσείς ο ίδιος δεν έχετε εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή, ήδη η συσκευή σας έρχεται με μερικές προεγκατεστημένες εφαρμογές που σας “παρακλουθούν”. Ας πάρουμε για παράδειγμα την εφαρμογή που μετρά τα βήματά σας, εκείνες που αποθηκεύουν τους κωδικούς σας για τράπεζες και κοινωνικά δίκτυα.
Τα κινητά έχουν μεταλλαχθεί από συσκευές που χρησιμεύουν για τις κλήσεις, σε ψηφιακές ταυτότητες ολόκληρου του βίου μας.
«Μπορεί κανείς να βρει αρκετά στοιχεία στο κινητό ενός ανθρώπου για να συνθέσει έναν ψηφιακό κλώνο», σύμφωνα με τον Elad Yoran, στέλεχος της Κοοlspan Inc., εταιρείας ασφάλειας τηλεπικοινωνιών. «Αποτελεί παράθυρο όχι μόνο στις προσωπικές, αλλά και στις επαγγελματικές μας ζωές».
Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται και από την διαμάχη μεταξύ του FBI και της Apple, που υπογραμμίζει τη σημασία που έχουν τα κινητά για τους ερευνητές.
Ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα πως «Υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη ζωή μας στα κινητά από αυτά που βρίσκει κανείς στο σπίτι μας. Τα smartphone μας έχουν φορτωθεί με τις προσωπικές μας συζητήσεις, τα οικονομικά μας στοιχεία, τα στοιχεία υγείας μας. Πολλές φορές τα κινητά γνωρίζουν και το που βρίσκονται τα παιδιά μας».
Τα 7,3 δισ. ανθρώπων στον πλανήτη μας χρησιμοποιούν 3,4 δισ. smartphones, κάτι που πρόκειται να εκτοξευθεί στα 6,4 δισ. το 2021, σύμφωνα με την Telefonaktiebolaget Ericsson. Τα κινητά είναι πιο «ισχυρά» από τους υπολογιστές που έστειλαν τη NASA στο φεγγάρι.
Πολλοί χρήστες επιλέγουν να υπάρχουν αποθηκευμένοι οι κωδικοί στα κινητά τους. Αυτό σημαίνει πως όποιος αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή γνωρίζει άμεσα αρκετά πράγματα για τον χρήστη. Μερικές εφαρμογές μετρούν την άσκησή μας, ενώ άλλες κοιτούν τις πολιτικές ή και τις γαστρονομικές μας επιλογές. Πολλές εταιρείες έχουν εφαρμογές οι οποίες επιτρέπουν στα μέλη τους να συνδέονται σε ψηφιακά ενδοεταιρικά δίκτυα. Τέλος, υπάρχουν και τα GPS τα οποία δείχνουν που ήμασταν, που είμαστε και πολλές φορές που θα βρεθούμε, λόγω συνήθειας.
thesecretrealtruth.blogspot.com