Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δύο δράστες, χθες (2-3-2016) το βράδυ κινήθηκαν με το αυτοκίνητο του 37χρονου από την Πάτρα προς τον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου εισήλθαν σε μεγάλο καταυλισμό Ρομά της περιοχής.
Στον καταυλισμό προμηθεύτηκαν από δράστη ο οποίος αναζητείται, αρκετές συσκευασίες τροφίμων, τις οποίες φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και έπειτα κινήθηκαν μέσω της Νέας Εθνικής Οδού προς Πάτρα.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, που ακολουθούσαν το αυτοκίνητο των δραστών, επιχείρησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο, ωστόσο οι δράστες ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.
Στο 59ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Κορίνθου, ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο των δραστών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δέκα συσκευασίες που περιείχαν (5.310) γραμμάρια ηρωίνης, τις οποίες είχαν αποκρύψει οι δράστες μέσα σε συσκευασίες με αλεύρι.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες θα μετέφεραν την ηρωίνη στην Πάτρα, προκειμένου να προμηθεύσουν διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι θα την διέθεταν σε τοξικομανείς τόσο της Αχαΐας όσο και της Δυτικής Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι, το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δύο δράστες από την διακίνηση της ηρωίνης ξεπερνά τις (60.000) ευρώ.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 37χρονου, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του ίδιου, προέκυψε ότι απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλα ποινικά αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που τους παρέδωσε τις ναρκωτικές ουσίες.