ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μέτρα μέσω προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για την ενίσχυση των νησιών με έντονες προσφυγικές ροές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

Μέτρα μέσω προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για την ενίσχυση των νησιών με έντονες προσφυγικές ροές.
    Μέτρα για την ενίσχυση της μειωμένης κίνησης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές στα πέντε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση.
    Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους, με αύξηση της επιδότησης των τουριστικών μονάδων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.



    Με απόφαση της Αν. Υπουργού ΕργασίαςΡάνιας Αντωνοπούλου, σύμφωνα με το protothema.gr, σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό ΤουρισμούΈλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔΜαρία Καραμεσίνηοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.
    «Η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι έως 30.11.2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου