ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ

ΕΝΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

27/05/2016
Στις 22 Ιουνίου μετατέθηκε η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την αποκρατικοποίηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος για τους διαγωνισμούς πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, κατόπιν αιτημάτων των ενδιαφερομένων επενδυτών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία ήταν η 31η Μαΐου.
Κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) και η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα.
Η απόφαση για την παράταση, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, ελήφθη κατόπιν αιτήματος των δύο πρώτων υποψήφιων επενδυτών.
Μέσα στον Ιούνιο η συμφωνία για το Ελληνικό
Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Ελληνικού, ώστε να αρχίσει η επένδυση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΪΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα.
Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης και το τίμημα δεν επιδέχονται αλλαγών, εξηγώντας ότι το ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις.
«Αν δεν υπάρξει συναίνεση κατ’ αρχήν των τοπικών κοινωνιών, τόσο μεγάλο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.
«Η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε, θέλουμε όμως με το τελικό προχωράμε να έχουν λυθεί οι ανησυχίες και οι ενστάσεις», σημείωσε.
Τι είπε για το υπερταμείο
Αναφερόμενος στη σύσταση του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Πιτσιόρλας έκανε λόγο για θετική εξέλιξη, λέγοντας πως η Ελλάδα οφείλει να «κάνει τα πάντα» ώστε να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία της, καθώς αυτό αποτελεί «κλειδί» για την έξοδο από τη λιτότητα που έχει φέρει η κρίση.
«Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να βγούμε από την κρίση», που οδηγεί στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τόνισε.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου