ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο Κινεζικός κολοσσός Cosco ρίχνει 500 εκατ. στο λιμάνι του Πειραιά για να το μετατρέψει σε "κέντρο κρουαζιέρας" της Μεσογείου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κινεζικός κολοσσός Cosco ρίχνει 500 εκατ. στο λιμάνι του Πειραιά για να το μετατρέψει σε "κέντρο κρουαζιέρας" της Μεσογείου.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ
Δεν είναι ακριβώς έτσι η είδηση…..
Ο πρόεδρος της Cosko είπε πως
’ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να επενδύσει 500 εκατομμύρια’’, ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ !
pronews
    Ο Κινεζικός κολοσσός Cosco είναι έτοιμος να επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώστο λιμάνι του Πειραιά, πέραν των 350 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ προκειμένου να μετατρέψει το λιμάνι σε "κέντρο κρουαζιέρας", αφού το σχέδιο της προβλέπει επέκταση για να δέχεται ακόμη και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου.
    Αυτό ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Cosco Χου Λιρόνγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Σαγκάη, στην έδρα της εταιρίας. Όπως είπε ο πρόεδρος της Cosco στον πρωθυπουργό, προτεραιότητα του κινεζικού κολοσσού είναι οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ήδη η Cosco έχει επαφές με μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας που δείχνουν ενδιαφέρον να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά βάση τους.
    Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο πρόεδρος της Cosco, θα γίνει αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού, ώστε να δέχεται και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου με 4.000 επιβάτες. Στόχος είναι να αυξηθεί στα 3 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας στην Ελλάδα και η επένδυση αυτή έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ.
    Δεύτερη προτεραιότητα της Cosco είναι η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμποροκιβωτίων. Με την επένδυση αυτή, πρόσθεσε ο Χου Λιρόνγκ, θα μπορούν στην προβλήτα να αποθηκευτούν 7 εκατ. κοντέινερς και στο μέλλον 10 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι ο Πειραιάς θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι κοντέινερς στη Μεσόγειο. Επίσης, θα γίνουν επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πάρκινγκ οχημάτων όπου θα μπορούν να σταθμεύουν 20.000 οχήματα.
    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα της Cosco και τόνισε πως πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών.
το δημοσίευμα έχει και συνέχεια που δεν μας ενδιαφέρει )

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου