ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Σουηδέζα υπουργός παραιτείται επειδή ήταν στο όριο σε αλκοτέστ.


ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr     " 

Σουηδέζα υπουργός παραιτείται επειδή ήταν στο όριο σε αλκοτέστ.
    Την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε η Σουηδέζα Αϊντα Χαντζιάλιτς, η οποία συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
    Πρόκειται για το νεαρότερο μέλος που είχε ποτέ υπουργικό συμβούλιο στη χώρα. Η Χαντζιάλιτς ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μετά δείπνο τη σταμάτησε η αστυνομία στη γέφυρα που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία και στο αλκοτέστ που διενεργήθηκε το αλκοόλ στο αίμα της ήταν 0,2 γρ. ανά λίτρο αίματος.

    Αυτό είναι και το νόμιμο όριο αλκοόλ για την οδήγηση στη Σουηδία, το οποίο θεωρείται χαμηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες, αναφέρει το Reuters.
    «Επέλεξα να παραιτηθώ γιατί πιστεύω ότι αυτό που έκανα είναι σοβαρό», είπε η Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. «Ηταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι είχε πιει δύο ποτήρια κρασί, τέσσερις ώρες πριν τη σταματήσει η αστυνομία.
    Η 29χρονη έγινε η νεαρότερη υπουργός της Σουηδίας όταν επελέγη ως μέλος του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού το2014. Η Χαντζιάλιτς έφτασε στη χώρα ως πρόσφυγας από τη Βοσνία, όταν ήταν πέντε ετών, με την οικογένειά της.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
Ετικέτες ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου