ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

O Έλληνας Ολυμπιονίκης με το ρεκόρ 120 χρόνων (που δεν πρόκειται να καταρριφθεί)!


 ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

    Έχετε αναρωτηθεί, μέρες που είναι, αν υπάρχει όριο ηλικίας για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Όσο και να σας φαίνεται παράξενο η απάντηση είναι: όχι. Οι ολυμπιακές αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν κανέναν λόγω ηλικίας όμως αυτές που βάζουν τα όρια είναι οι ομοσπονδίες των αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η πρώτη ηλικία που οι περισσότερες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες δίνουν το πράσινο φως για συμμετοχή στους Αγώνες είναι αυτή των 16 ετών. Από την άλλη η Ολυμπιακή Επιτροπή για να προετοιμάσει τους μελλοντικούς αθλητές για το περιβάλλον των μεγάλων αγώνων έχει θεσπίσει από το 2010 τους Ολυμπιακούς Νέων στους οποίους λαμβάνουν αθλητές από ηλικία 14 έως 18 χρονών.
    Γιατί όλα τα παραπάνω; Για να καλύψουν αυτό που αναφέρεται εντός παρενθέσεως στον τίτλο, ότι το ρεκόρ που κατέχει οΔημήτριος Λούνδρας από τους πρώτους Ολυμπιακούς μάλλον είναι ακατόρθωτο να καταρριφθεί. Ο Λούνδρας γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1885 και όταν έλαβε μέρος στους Αγώνες ήταν 10 ετών και και 218 ημερών, στοιχείο που τον κατατάσσει έως τον νεότερο όχι μόνο αθλητή που συμμετείχε σε ολυμπιακούς αλλά και ολυμπιονίκη καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δίζυγο με την ελληνική ομάδα.
    Εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι στους Αγώνες της Αθήνας σχεδόν τα δύο τρίτα που συμμετείχαν ήταν Έλληνες αθλητές ενώ στο συγκεκριμένο αγώνισμα συμμετείχαν τρεις ομάδες όπου το χρυσό κατέκτησε η Γερμανία, το ασημένιο μία άλλη ελληνική ομάδα και ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος του οποίου η ομάδα απαρτίζονταν από τους ΧρυσάφηΜητρόπουλοΛούνδρα και Καρβελά την τρίτη.
    Ο Λούνδρας στην συνέχεια σπούδασε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη Ναυτική Ακαδημία, έλαβε μέρος και στους δύοΠαγκόσμιους Πολέμους ενώ το 1940 τοποθετήθηκε ναυτικός διοικητής του Αιγαίου. Το 1945 αποστρατεύτηκε με το βαθμό τουΑντιναυάρχου. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1924 και κατά διαστήματα όπως το 1932, το 1949 και το1960.
    Κατά την πρώτη σύσταση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιλέγηκε από τα Σκοπευτικά Σωματεία (με επικεφαλής τους εκπροσώπους των ΠΣΕ, ΟΦΚΟ, Παναθηναϊκού και του Πανελληνίου) ως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Μαζί με τους Γεώργιο ΒήχοΝικόλαο ΠαπαρρόδουΚωνσταντίνο ΛυκούρηΕυάγγελο Χρυσάφη κ.α. δημιούργησαν ένα ισχυρό πυρήνα της πρώτης διοικητικής σκοπευτικής υποδομής.
    Ο Δημήτριος Λούνδρας πέθανε το 1971 ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο γιος του Κώστας υπήρξε σύζυγος της εκδότριας τηςΚαθημερινής και της Μεσημβρινής και δημιουργού του περιοδικού ΕικόνεςΕλένης Βλάχου.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
Δεν υπάρχουν σχόλια:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου