ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Μπλόκο» της εφορίας μέσω φορολογικής ενημερότητας

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σε αυτόματη παρακράτηση των οφειλών προχωράει η Εφορία μέσω του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας ακόμα και για όσους έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος ζητά την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας είτε για να εισπράξει χρήματα από το Δημόσιο (εφάπαξ, κοινωνικές παροχές, αμοιβές για εκτέλεση έργου κ.ά.) ή για να μεταβιβάσει ακίνητο και παράλληλα έχει βεβαιωμένες οφειλές άνω των 30 ευρώ, τότε η Εφορία παρακρατεί ποσό ίσο με 10% έως 100% επί της είσπραξης και μέχρι του ύψους των βεβαιωμένων προς στη φορολογική διοίκηση οφειλών ανεξάρτητα αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση για τμηματική καταβολή.

Με μια εγκύκλιο-λαβύρινθο η ΓΓΔΕ δίνει κατευθύνσεις στους φορολογούμενους για την απόκτηση... φορολογικής ενημερότητας, μια διαδικασία που αποδεικνύεται εξαιρετικά περίπλοκη και ανέφικτη για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες... και διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

(ΕΘΝΟΣ 21/09/2016)

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική εγκύκλιο: Περισσότερα

ΠΗΓΗ : "  ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου