ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ – ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ {21 Νοεμβρίου}


ΗΜΕΡΑ  ΤΙΜΗΣ  ΤΟΥ  ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ – ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ {21  Νοεμβρίου}

    Το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αξιωματικών Πεζικού {ΠΣΑΠ}, την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 εορτάζοντας και τιμώντας την “Ημέρα Τιμής του Απόστρατου Αξιωματικού” οργάνωσε και πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Θεσσαλονίκης με θέμα “Στις επιχειρήσεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έχουμε πόλεμο. Ας εφαρμόσουμε τις αρχές του” και ομιλητή τον Συνταγματάρχη ε.α., Οικονομολόγο, ΜΒΑ Συγγραφέα και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος ΠΣΑΠ Δημήτριο Βαλασίδη.

    Ενώπιον πολυπληθούς και λίαν αξιόλογου ακροατηρίου ο ομιλητής με λόγον σύντομον, λιτό και σαφή, καίριο, ευθύ, ουσιαστικό και καθαρό και απαλλαγμένο από πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά με απλή στρατιωτική ειλικρίνεια ανέπτυξε τις σχέσεις και την δυνατότητα εφαρμογής των αρχών του πολέμου στις επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
    Παραλλήλισε τις πολεμικές επιχειρήσεις με αυτές της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της εργασίας και της ενέργειας και εδραίωσε την πεποίθηση ότι η πρόοδος και η οικονομική ανάπτυξη επιτυγχάνονται μόνον μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και συνεννόησης, κοινωνικής γαλήνης και δημιουργικής συνεργασίας.   Επισημάνθηκε δε ότι η αλληλοφαγωμάρα και ο διχασμός συνθέτουν την οπισθοδρόμηση και την καταστροφή.
    Παρουσιάστηκε και ανέπτυξε ειδικότερα τον ρόλο του απόστρατου αξιωματικού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την συμβολή του στις οποίες πολιτικές αποφάσεις και επιλογές, που αφορούν, κυρίως, στα εθνικά και θέματα άμυνας της χώρας.
    Κάλεσε την Πολιτεία για την κατάλληλη εκμετάλλευση του, δεδομένου ότι ο απόστρατος αξιωματικός ή βετεράνος του πολέμου μπορεί να είναι απόμαχος του στρατιωτικού λειτουργήματος, δεν παύει όμως να είναι ενεργό και δραστήριο μέλος της κοινωνίας. Εργάζεται και προσπαθεί καθημερινά, ως μέλος των ενώσεων και λοιπών συλλογικών φορέων, να τιθασεύσει την απογοήτευση, που δημιουργούν τα οικονομικά αδιέξοδα, οι αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή μας, η σύγχυση και η αμηχανία των προσφυγικών κυμάτων, η πίκρα των αδικιών, της συκοφαντίας, το παράπονο και η αγανάκτηση από την αχαριστία της Πολιτείας.    Τονίστηκε, τέλος, η συγγραφική δραστηριότητα των αποστράτων αξιωματικών και οι λοιπές ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου ότι δίδουν διέξοδο στην παρούσα μεγάλη πνευματική πενία και κοινωνική αδράνεια.
    Σήμερα, που στη χώρα μας συμβαίνουν πολλά παράξενα, οι απόστρατοι αξιωματικοί, ζωντανά και ενεργά κύτταρα της κοινωνίας και ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι ζουν τον παλμό της εποχής, αγωνιούν για τα συμβαίνοντα και προσπαθούν με τις δυνάμεις τους, μέσα σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας και συνεννόησης, κοινωνικής γαλήνης και δημιουργικής συνεργασίας και αλληλεγγύης, για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι “πρόοδος και προοπτική είναι ο λαμπρός καρπός της αγαστής συνεργασίας όλων των δυνάμεων”.
    Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος
Ο   Πρόεδρος                                              Ο  Γενικός  Γραμματέας
Ιωάννης Φωτιάδης                                          Νικόλαος  Ζαρκάδας
Αντιστράτηγος  ε.α.                                        Υποστράτηγος  ε.α.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου