ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ανησυχία Κομισιόν για την ασφάλεια στα hotspot

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ

18/11/2016
H καταστάση της ασφάλειας στα hotspot των ελληνικών νησιών δημιουργεί ανησυχίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρίως σε ό,τι αφορά τους απεσταλμένους εμπειρογνώμονες που εργάζονται σε αυτά.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπός της Νατάσα Μπερτό, μετά την απόφαση του Βελγίου να αποσύρει τους εμπειρογνώμονες ασύλου που βρίσκονται στα νησιά επικαλούμενο λόγους ασφαλείας του προσωπικού, ο αρμόδιος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε επιστολή στον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, στις 4 Νοεμβρίου, σχετικά με την ανάγκη να υπάρξουν οι απαραίτητες «διασφαλίσεις» για τους εμπειρογνώμονες που εργάζονται στα hotspots και να «βελτιωθεί επειγόντως» η κατάσταση.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν πρόσθεσε πως υπάρχει συνεχής επικοινωνία των ευρωπαϊκών θεσμών με τις ελληνικές αρχές για το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία στο πλαίσιο αυτό έχει λάβει μια σειρά μέτρων τα οποία περιλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό ασφαλείας.
Σε ό,τι αφορά το επιπλέον ειδικό προσωπικό υποστήριξης που έχει ζητηθεί να σταλεί στα ελληνικά νησιά από τα υπόλοιπα κράτη μέλη, η κ. Μπερτό διαβεβαίωσε πως η κατάσταση «βελτιώνεται» καθώς πλέον υπολείπεται η μεταφορά 44 εμπειρογνωμόνων σε σχέση με 57 την προηγούμενη εβδομάδα.
Σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Χίο, είπε πως η Επιτροπή «παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου