ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Από 2 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών για τον Ε.Φ.Κ.Α...




Ο κ. Πετρόπουλος είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι προωθούνται θεμελιακές αλλαγές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Τόνισε ότι μέσω της Ηλεκτρονικής Διεύθυνσης του Ε.Φ.Κ.Α., αλλά και της τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής 1555η οποία θα τεθεί σε λειτουργία από τις 2 Ιανουαρίου, θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες για όλα τα θέματα που τους απασχολούν. 
Ο Υφυπουργός Εργασίας είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι τα μέσα που διαθέτει η κοινωνική ασφάλιση είναι πενιχρά, ωστόσο τόνισε ότι μπήκαν στέρεες βάσεις ώστε να εξασφαλίζονται και να καταβάλλονται οι συντάξεις. Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση νέων μειώσεων στις συντάξεις, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. 
Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση και τις καθυστερήσεις στο να κλείσει, υπογραμμίζοντας πως όλη αυτή η κατάσταση σχετίζεται με εκείνα που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Υπογράμμισε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας και τόνισε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή πορείας. 
Ο Υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο εσωτερικό της Χώρας, κάνοντας λόγο για στείρα αντιπολιτευτική γραμμή. Ερωτηθείς για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, απάντησε, στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι για πρώτη φορά θεσπίστηκε το αφορολόγητο των αγροτών σε 8.600 € και, όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτών δεν ξεπερνά αυτό το εισόδημα. 
Ειδικά για τις εισφορές τους σημείωσε ότι από 607 € το εξάμηνο, με την έναρξη του νέου έτους θα καταβάλλουν 521 €. Μάλιστα ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι θα επιβαρυνθούν πράγματι οι αγρότες που δηλώνουν εισοδήματα 200.000-300.000 €.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου