ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...



Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, μετά την κατάργηση των οργανισμών ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ υπάγονται πλέον στο ΙΚΑ / Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ (βλέπε ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ. Βιβλιάρια Ασθενείας)

Με την ένταξή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΙΚΑ τους αποδόθηκε αυτόματα Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τον οποίο και πρέπει να γνωρίζουν.
Η ενημέρωση γίνεται, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ, με την παρακάτω ηλεκτρονική υπηρεσία:


Θεώρηση των Βιβλιαρίων:
Μετά την κατάργηση της χειρόγραφης θεώρησης για τους άμεσα ασφαλισμένους εν ενεργεία και συνταξιούχους, καθώς και για τα έμμεσα μέλη αυτών, δεν απαιτείται ετήσια θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας τους από το 2015 και εφεξής.
Με τον παραπάνω Α.Μ.Α μπορούν να ελέγξουν ηλεκτρονικά αν ισχύει το βιβλιάριο υγείας ως εξής:
Ι.Κ.Α. Δείτε αν ισχύει το Βιβλιάριο Υγείας:
Α) ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ:
Απαιτείται η καταχώρηση:
Του Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α)
Του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α)
και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
Απαιτείται να έχει προηγηθεί η Πιστοποίηση Ασφαλισμένου, δηλαδή ο ασφαλισμένος να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (κωδικό χρήστη και συνθηματικό) στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
 
Η εφαρμογή για τους ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣΙΚΑ. Απογραφή και Ασφαλιστική Ικανότητα Έμμεσα Ασφαλισμένων 2016 
Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα έως 24 ετών) των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εν όψει του νέου ασφαλιστικού έτους 2016-2017 και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του, καλεί όλους τους εργαζόμενους -συνταξιούχους- ανέργους, οι οποίοι δεν έχουν απογράψει τα προστατευόμενα μέλη τους (σύζυγο και τέκνα), που είναι καταχωρημένα στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, όπως προβούν στη διαδικασία απογραφής μέσω της Ηλεκτρονικής μας Υπηρεσίας

Η εν λόγω απογραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής / διαλειτουργικής υπηρεσίας με τίτλο “Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων“, που είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους).
Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται άμεσα, απαλλάσσοντας, όσους την επιλέγουν, από την υποχρέωση να επισκεφθούν τα Υποκαταστήματα και την προσκόμιση δικαιολογητικών, που απαιτεί η χειρόγραφη διαδικασία απογραφής και απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας.

Εξυπηρέτηση από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
Οι ασφαλισμένοι του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ), θα προσέρχονται, για μεν την περιφέρεια, στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, για δε την περιοχή Αττικής, που μέχρι τώρα εξυπηρετούντο μόνο από τη Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ (Ηπείρου 38), στα κατωτέρω Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
Υποκατάστημα Αθηνών, Μ. Αλεξάνδρου 3 – Πλατεία Καραϊσκάκη,
Υποκατάστημα Αλεξάνδρας, Πανόρμου και Καρύστου 7,
Υποκατάστημα Συντάγματος, Ακαδημίας 21,
Υποκατάστημα Πειραιά, Ελευθερίου Βενιζέλου 3 και Εθνικής Αντίστασης,
Υποκατάστημα Αμαρουσίου, Χατζηαντωνίου 15
  Πηγή:
ΠΗΓΗ : " ΣΥΝΔ.ΑΠΟΣΤ.ΧΩΡ-ΚΗΣ & ΕΛ.ΑΣΤΥΝ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ,   "

    2 σχόλια:

    1. δεν μας λετε για την θεσσαλονικη που πρεπει να απευνθουμε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΄Εγινε ανάρτηση από άλλη πηγή. Το ίδιο ερώτημα μπορείτε να κάνετε απ΄ευθείας στην πηγή της ανάρτηση που είναι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡ-ΚΗΣ & ΕΛΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ . Εάν υπάρξει κάποιο σχετικό νέο θα επανέλθουμε

        Διαγραφή